Mkb, onderwijs en overheid komen weer samen op 3 juni, voor het Lifeport Festival Circulair in het Nijmeegse Radboudumc Experience Center. Het festival is er voor iedereen die zich bezighoudt met circulariteit: mkb’ers, studenten, bestuurders, docenten en andere professionals. Hier doe je nieuwe inzichten op en leg je waardevolle contacten.

Deelsessies

In twee rondes kun je meedoen aan deelsessies over circulaire businessmodellen, nieuwe projecten in de regio, ondernemersverhalen en innovaties. Dit is het aanbod:

Expertsessie Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

Hoe beïnvloeden de nieuwe CSRD-richtlijnen jouw bedrijf? We bespreken niet alleen de vereisten, maar ook de invloed ervan op je bedrijf. Hier kun je vragen stellen, ideeën uitwisselen en leren hoe je jouw bedrijf in lijn kunt brengen met de nieuwe regelgeving.

Creatief/Innovatief Denken

Een innovatie ontstaat niet zomaar. Hoe werk je aan je vermogen om nieuwe, ongebruikelijke oplossingen voor je vraagstukken te vinden? Stap uit je comfortzone en ontdek de grenzeloze mogelijkheden van je creatieve geest.

Lifeport@Campus

Ben je klaar om je visie te verbreden en nieuwe kansen te ontdekken? In de sessie Lifeport@Campus werken studenten, ondernemers en experts samen. Hier kun je je stem laten horen om kansen te creëren, je ideeën te delen en vragen te beantwoorden.

Verfrestanten-Inzamel-Systeem

In een succesvolle pilot, ondersteund door gemeente Nijmegen, werd in twee dagen tijd 6.000 kilo oude verf ingezameld en verwerkt tot nieuwe verf. Hoe zetten we de volgende stap, naar een regionaal systeem waarin we verf blijven inzamelen en verwerken. Denk je mee?

VR Workshop

Ontdek het unieke perspectief van astronauten met het Overview Effect. Deze ervaring geeft je een nieuw leiderschapsperspectief op samenwerking bij urgente wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en armoede.

Circulair Inkopen

Als inkoper hebben overheden een rol in de vorming van circulaire businesscases. Veel coalitieakkoorden spreken het voornemen om meer circulair in te kopen duidelijk uit. Toch stuiten we in de praktijk op obstakels. Welke zijn dit en hoe kunnen bedrijven en overheden ze overwinnen?

Werksessie Energie

Wat is de verbinding tussen de transitie naar een circulaire economie en de energietransitie? En welke uitdagingen zijn er? Is er bij innovaties genoeg oog voor duurzaamheid en recycling? Hoe past schaalbaarheid in de circulaire transitie?

Productpark

Onderdeel van het festival is het Productpark, met circulaire innovaties en ondernemers uit de regio. Hier ontstaan onverwachte ontmoetingen en ontstaat ruimte voor nieuwe samenwerkingen.

Uitreiking van de Cirkel 2024

Dit jaar worden op het Lifeport Festival Circulair weer twee circulaire Awards uitgereikt: één voor gevestigde ondernemingen, de Cirkel, en één voor startende ondernemers, de Startup Cirkel.

De prijzen zijn een erkenning voor ondernemers die vooroplopen in circulair ondernemen en het verminderen van grondstofgebruik.

De Cirkel en Startup Cirkel geven een onderneming bekendheid en hopelijk inspireren ze bedrijven die nog in de beginfase van hun circulaire reis staan.
Mkb’ers die circulair ondernemen hebben een podium nodig om te groeien. De Cirkel en de Startup Cirkel bieden dat podium,” aldus de juryvoorzitters.

Praktische informatie

Website
rvnhub.nl/lifeport-festival-circulair-2024/

Wanneer
Maandag 3 juni 2024

Waar
Radboudumc Experience Center, Nijmegen

Tijd
14.00 – 17.30 uur

Voor wie
Professionals en studenten die zich met circulariteit bezighouden

Tickets
Reserveer je kaartje

Aankondiging Lifeport Festival Circulair met logo Lifeport