Ondernemen in Lifeport

De regio Arnhem-Nijmegen biedt door haar enorme innovatiekracht en sterke ecosystemen de mogelijkheid om maatschappelijke opgaven aan te pakken en kansen in de regio te benutten. Nieuwe markten komen voort uit de opgaven rond  energietransitie, mobiliteit, gezondheidszorg en voeding. Daarnaast denken we mee over kansen voor circulair en duurzaam bouwen en  innovaties richting circulaire economie.

Voor een gezond en duurzaam leven

Lifeport Regio Arnhem Nijmegen is de ideale plek voor jouw onderneming. In het ‘ecosysteem’ van de regio, Energy, Health en Hightech, is alles aanwezig om te kunnen groeien en jouw ideeën te kunnen realiseren. Door een goede samenwerking tussen ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen en de overheid is er een uniek vestigingsklimaat ontstaan waar iedereen, van start ups, scale-ups, mkb ondernemers tot grote multinational, van mee kan profiteren. Iedere dag werken ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties, van klein tot groot, in onze regio samen.

Het starten van een onderneming is een spannend avontuur vol mogelijkheden en uitdagingen. Het begint met een idee en al snel groeit dit uit tot een visie die je graag verder wilt uitwerken. Het ondernemerschap biedt de vrijheid om je eigen koers te bepalen en jouw passie om te zetten in iets tastbaars. Het starten van een onderneming is een avontuur dat moed, toewijding en planning vereist. Met de juiste mentaliteit en strategie kun je je dromen omzetten in realiteit.

Hoe start ik een bedrijf?

Je eigen bedrijf beginnen. Daar wil je natuurlijk een succes van maken. Maar waar moet je beginnen? Bij voor jezelf beginnen komt veel kijken. Van je inschrijving bij Kamer van Koophandel en je ondernemingsplan tot wetten en belastingen. Uiteraard is het goed om een gedegen marktonderzoek te doen. En, wanneer je investeerders nodig hebt, moet je ook een goed businessplan schrijven.

Een eigen bedrijf starten met een businessplan

Een succesvol bedrijf valt of staat met een goed businessplan. Deze heb je bovendien nodig als je bij de bank of een investeerder een lening wilt krijgen. Je hebt een businessplan niet nodig om je bij de Kamer van Koophandel (KvK) in te schrijven, maar je doet er wel goed aan om er een te maken. Het maken van een businessplan helpt je om jouw product goed te testen in en aan de markt. Zo kom je er sneller achter of je bedrijf potentieel succesvol kan zijn of dat er bijvoorbeeld nog onderdelen zijn waaraan je extra aandacht moet besteden. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van merkrechten of het aanvragen van een patent.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Kamer van Koophandel

Zodra je een bedrijf wilt starten, moet je je inlaten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook vind je op hun site inspiratie en tips om de start van je bedrijf succesvol te maken. www.kvk.nl

Ondernemersplein

Op het ondernemersplein vind je informatie en advies van de overheid voor ondernemers door KVK, Belastingdienst, RVO.nl, CBS, UWV en andere overheidsorganisaties.

Een aantal handige sites

132