Studeren in Lifeport

Lifeport is hét innovatienetwerk voor (toekomstige) studenten die hun steentje willen bijdragen aan een gezond en duurzaam leven. Binnen Lifeport zijn er talloze manieren om jezelf te ontwikkelen op voor jou belangrijke onderwerpen. Ben jij voorbereid op de wereld van morgen? Ontdek hieronder wat Lifeport te bieden heeft!

Studeren in Lifeport: voor een gezond en duurzaam leven

Als (toekomstig) student weet jij als geen ander wat voor de toekomst belangrijk is. Of je nou geïnteresseerd bent in een betere gezondheidszorg, het creëren van een duurzame wereld of de technologie van de toekomst: in Lifeport vind je het allemaal. Binnen Lifeport werken ondernemers, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen samen aan producten van morgen. Zo is men in Lifeport bezig om met nieuwe technieken bij te dragen aan de preventie van de gezondheidszorg. Onderzoekers werken aan innovaties om de levensstijl van mensen dusdanig te beïnvloeden dat deze gezondere keuzes maken. In Lifeport zoekt men naar oplossingen voor de grote energievraagstukken en aan de daar bij behorende gedragsverandering. Met jouw studie kun je dan ook direct bijdragen aan een mooiere samenleving op het gebied van energie, gezondheid, techniek, klimaat, natuur en duurzame business.

Lifeport regio is gespecialiseerd in Energy, Health, Hightech en Food. Hier vind je 500+ ondernemers, opleiders en overheden die samen innoveren richting een schone energie, betere zorg en voeding en een duurzame omgeving. Niet voor niets zijn bedrijven als NXP, Radboudumc, Byondis, Alliander, Tennet hier gevestigd evenals honderden mkb technologie- en zorgbedrijven hier gevestigd. Samen zorgen ze voor een ongekend aantal uitdagende banen op alle niveaus. Als student profiteer je hiervan. Het bied je talloze mogelijkheden voor stages, casestudies en gastcolleges.

Doe je liever onderzoek? Dan bieden veel instellingen je de mogelijkheid voor toegepast onderzoek waarbij jouw wetenschappelijke kennis ingezet wordt voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën en de praktische toepassingen ervan. Bovendien is het met een tekort aan arbeidskrachten in de regio bijna vanzelfsprekend dat je na je opleiding bij een van deze bedrijven aan de slag kunt. De regio Arnhem-Nijmegen biedt namelijk oneindig veel kansen op de baan van je dromen. Ook tijdens je studie!

Je eigen ontwikkeling

Lifeport beschikt over een mooi aantal goed aangeschreven onderwijsinstellingen, die allemaal hun eigen kwaliteiten kennen. In Lifeport zijn talloze opleidingen te vinden op mbo, hbo, wo niveau. Het is vooral belangrijk je talent te ontplooien en voor een opleiding te kiezen waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Want die ontwikkeling stopt niet na het behalen van je diploma!

Opleidingsmogelijkheden binnen Lifeport

Ongeacht je opleidingsniveau kun je in de regio Arnhem-Nijmegen bij veel onderwijsinstellingen terecht van psychologie tot geneeskunde, van techniek tot ICT. Maar waar mensen wonen en werken is natuurlijk meer nodig dan techneuten en zorgpersoneel. Of je dus liever de techniek, creatieve sector, het onderwijs of bijvoorbeeld de bouw ingaat; je kunt bij één van de vele opleiders binnen Lifeport Regio Arnhem Nijmegen terecht.

Van mbo, hbo en wo; er zijn voldoende opleidingen in de regio waar je kunt beginnen met het verwezenlijken van je ambities.

MBO

HBO

WO

Naast je studie

Het studentenleven bestaat uit meer dan alleen leren en studeren. Als student wil je naast je studieboeken ook voldoende tijd hebben voor je sociale ontwikkeling. Je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Arnhem of Nijmegen dé studentenstad voor jou? Arnhem en Nijmegen zijn beide leuke studentensteden. Old city young vibe Nijmegen of creatief Arnhem; beide zijn bruisend, hip en gezellig!

Studeren in Arnhem en Nijmegen

Ontdek hier alles over het studeren in Lifeport. Hoe is het wonen in Lifeport? En zijn er ook wat leuke dingen te doen? Bij welke studentenvereniging kan jij je aansluiten? Of zoek je een bijbaantje voor tijdens je studie?

Arnhem jouw studentenstad? Kijk op  Arnhemstudiestad.nl
Of ga je in Nijmegen studeren?  Nijmegenstudentenstad.nl of intonijmegen.nl/start-in-nijmegen/studeren

Jouw toekomst

Tijdens je opleiding heb je ontzettend veel geleerd, maar wat nu? Nu wil je dat natuurlijk ook ergens gaan toepassen! Lifeport biedt voor afgestudeerden ontzettend mooie baankansen, die ook nog aansluiten op hun wensen, idealen en ambities. Bouw jij mee aan een gezond en duurzaam leven? Kijk dan snel verder.

131