Wilt u meer kennis over Artificial Intelligence (AI) opdoen? Of wilt u weten wat de toepassingen van AI in de energiesector zijn? Volg dan de gratis online training “AI voor Energie”. De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) heeft in samenwerking met de Topsector Energie deze training gelanceerd. Met als doel ondernemers in de energiesector bewust maken van de kansen van AI.

AI in de energiesector

Dobbelmann noemt een cursus bij Radboud Academy, dat opleidingen maakt voor het bedrijfsleven. Deze cursus was voor iedere geïnteresseerde en nu wil hij een stap verder gaan. ‘Het bedrijfsleven zou meer gebruik kunnen maken van AI. Het lijkt me interessant om CEO’s in een uitgebreidere cursus uitleg te geven over wat ze eraan kunnen hebben. Met persoonlijke begeleiding voor toepassingen in hun eigen organisatie. De gesprekken met de Radboud Academy hierover zijn op dit moment gaande.’

Inhoud training AI

De online training is gratis en volgt u in eigen tempo. De training bevat elf onderdelen en onthult alle AI-ontwikkelingen in de energiesector. Experts en gebruikers leggen in inspirerende video’s alle basisbegrippen uit zoals algoritmes, AI, machine learning en deep learning. Energieleverancier Vandebron vertelt hoe zij de hoeveelheid windenergie precies kunnen voorspellen. En u ontdekt de voordelen van predictive maintenance op een windmolenpark op zee.

De training duurt in totaal ongeveer drie uur. Aan het einde van de training weet u meer over:

Wat kunstmatige intelligentie is
Wat de toepassingen van AI in de energiesector zijn
De impact van AI op uw werk in de energiebranche
De ethische aspecten die een rol spelen
En hoe de technologie zich in de toekomst gaat ontwikkelen
Aan het einde van de training ontvangt u een certificaat. De training is te volgen op de website van de NL AIC.

Wilt u meer weten over AI en mogelijkheden in Lifeport? Neem dan contact op met Richard Dobbelmann.