Von Gahlen - Parel van Lifeport

Parel

Von Gahlen

Zowel vanuit de Liemerse ondernemersvereniging Lindus als vanuit de gemeente Zevenaar is Von Gahlen aangedragen als parel van de regio. Het betreft een uitzonderlijk innovatieve onderneming die met haar kennis en kunde in de top zit van de nucleaire geneeskunde. Het is een bedrijf waar we als regio trots op kunnen zijn, maar deze parel is binnen de regio nog relatief onbekend. 

Daarnaast is het een mooi momentum: het familiebedrijf viert dit jaar haar 45-jarig bestaan. Het bedrijf is zeer betrokken bij haar medewerkers en de regio. Samen met haar regionale toeleveranciers zijn ze verantwoordelijk voor aanzienlijke werkgelegenheid. 

Von Gahlen kreeg daarom op 19 december de Parel-award uitgereikt door The Economic Board-directeur Sigrid Helbig. 

Over Parel Von Gahlen 

Deze moderne producent van afschermingsproducten van lood heeft een belangrijke rol in de keten van de nucleaire geneeskunde. Von Gahlens’ producten zijn gericht op het afschermen van straling bij de productie en het gebruik van medische isotopen. Medische isotopen zijn atomen die radioactief zijn gemaakt voor de diagnostiek en behandeling van ziekten zoals kanker. Wereldwijd voorziet Von Gahlen klanten van betrouwbare producten die de industriële normen en veiligheidsvereisten overtreffen. 

Von Gahlen bouwt wereldwijd productiefaciliteiten voor producenten van radioactieve geneesmiddelen. Vaak zijn het complete laboratoriuminrichtingen voor academische ziekenhuizen, zoals voor VUmc in Amsterdam, UMCG in Groningen en het Radboudumc in Nijmegen. Jaap Duiker, die samen met zijn broer Alex de directie vormt: “Als we voor hen mooie dingen maken waar ze tevreden over zijn, dan wordt dat gedeeld met ziekenhuizen in Amerika, India en Australië.” Inmiddels heeft Von Gahlen een internationale klantenkring. “Ze kiezen voor ons kwaliteitsniveau, maar ook onze flexibiliteit en expertise. We zitten als adviseur aan tafel.” 

“You have a very talented group of people”, vertelde een klant onlangs. Dat maakt ons trots.

Kennisorganisatie 

Het kwaliteitsniveau bereiken Jaap en zijn broer door veel energie te steken in hun medewerkers om zich te ontwikkelen van productiebedrijf naar kennisorganisatie. Alex Duiker: “Ons product is in de loop der jaren steeds complexer geworden. We hebben veel geïnvesteerd in de groep mensen die het product samen met ons ontwikkelen en bouwen. Zo geven we de transitie gezamenlijk vorm. Kennis is onze kracht. Dat zien ook onze klanten. “You have a very talented group of people”, vertelde een klant onlangs. Dat maakt ons trots.” 

Gericht op de lange termijn 

Het is lastig om in deze krappe arbeidsmarkt goede mensen te werven, vooral omdat het bedrijf niet heel bekend is in de regio. Aan de andere kant groeit de behoefte. “De focus op radioactieve therapie neemt de komende jaren toe, dus we hebben steeds meer medewerkers nodig”, aldus Jaap. “Je kunt bij ons echt verschil maken, door een bijdrage te leveren aan een uniek product dat een belangrijk doel dient. In ons bedrijf betekent dat initiatieven nemen en buiten de gebaande paden durven denken. Dit alles vanuit een drive om als team de klantverwachting te overtreffen.” 

Het familiebedrijf heeft veel te bieden. Alex: “We zijn gericht op de lange termijn. Het sociale aspect maakt dat we soms andere beslissingen nemen dan bedrijven die in het belang werken van aandeelhouders. Een sociaal bedrijf waar we samen met betrokkenheid, energie en inzet voor onze klanten het beste product maken.” 

Leveranciers uit de buurt 

De broers vullen elkaar goed aan en vergeten niet waar ze vandaan komen. Ze produceren zelf de looddelen, veel toeleveranciers komen uit de buurt. Denk aan staalconstructies, roestvrijstalen onderdelen en spuitwerk. “We leveren maatwerk. Daarom hebben we een goede prijs-kwaliteitsverhouding nodig. Dat realiseren we met onze leveranciers in de regio. We zorgen voor werkgelegenheid en maken zo onze regio sterker.” 

Meer informatie

  • Von Gahlen bouwt wereldwijd productiefaciliteiten voor producenten van radioactieve geneesmiddelen, zoals academische ziekenhuizen 
  • Met 45 jaar ervaring is Von Gahlen specialist in loodafscherming voor medische isotopen voor diagnostiek en behandeling van ziekten als kanker 
  • Von Gahlen is een kennisorganisatie en levert betrouwbare producten die de industriële normen en veiligheidsvereisten overtreffen 
  • In de loop der jaren is Von Gahlen uitgegroeid tot een bedrijf met 85 medewerkers 
  • De kwaliteitsproducten worden van Amerika en India tot aan Australië gebruikt: van kleine containers voor spuiten tot op maat gemaakte Hot Cells 
  • De dienstverlening naar het internationale klantenbestand bestaat uit engineering, productie, assemblage en service op de geleverde apparatuur