Teleon Surgical - Parel van Lifeport

Parel

Teleon Surgical

 Teleon Surgical maakt implanteerbare lenzen, met als unieke eigenschap dat deze multifocaal zijn. De lenzen zijn voor patiënten die een staaroperatie nodig hebben. Waar patiënten eerst moesten kiezen tussen bijziend of verziend uit de operatie komen, is dat met deze intra-oculaire lenzen niet meer nodig. 

Deze innovatie op het gebied van oogzorg was voor The Economic Board reden om Teleon Surgical een Parelaward uit te reiken. Op 19 mei 2022 nam CEO Mark Lansu de Parel-award in ontvangst, uit handen van locoburgemeester van Rheden Gea Hofstede en Economic Board-directeur Rijn Platteel. 

Toekomstplannen 

“Mensen helpen om weer te zien”, dat is volgens Lansu is de drijfveer achter het bedrijf. Het ontvangen van de Parel zorgt er volgens hem ook voor dat het bedrijf makkelijker aan haar doelen kan werken. “We zijn in de regio nog een relatief onbekend bedrijf. De award maakt ons meer zichtbaar in de regio. Zo kunnen we meer talent aantrekken en met die nieuwe mensen onze doelen behalen.” 

Daarnaast zorgt de Parel ook voor prestige. “Dat is belangrijk voor onze contacten met internationale relaties, distributeurs en partners. Het is beter om te laten zien dat we op hoog niveau innoveren en produceren met een award, dan om het zelf te vertellen.” Uiteindelijk wil het bedrijf één van de drie grootste en leidende bedrijven worden in het vakgebied. 

Teleon heeft veel van de bedrijfsprocessen in eigen hand gehouden en is daardoor één van de laatste onafhankelijke ontwikkelaars van implantaatlenzen. Het bedrijf wil nu meer technologieën gaan ontwikkelen, om verder te groeien. “In Europa zijn we erg tevreden over onze marktpositie, maar in het buitenland is er nog veel winst te behalen. We zijn eind 2020 overgenomen door een Chinese partij en zij helpen ons met het betreden van de Chinese markt. Heel Azië is voor ons een gebied waar we nog hard kunnen groeien. Uiteindelijk willen we daar en in Europa twee markten creëren om onze technieken te ontwikkelen en verkopen.” 

Meer informatie

  • Teleon is opgericht in 2014. 
  • Het bedrijf is gevestigd in Spankeren, gemeente Rheden. 
  • Er werken in totaal 150 mensen bij het bedrijf, dat R&D en productie in eigen beheer doet. 
  • In 2019 opende Teleon een nieuw gebouw. Hier vinden alle werkzaamheden van het bedrijf plaats, van R&D tot administratie tot productie. 
  • In 2040 wil het bedrijf compleet onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, de nieuwe locatie is al gasloos.