Parel

MTSA Technopower

MTSA ontwerpt en produceert clean-tech-apparaten, -systemen en -machines. Met deze apparatuur, die minder CO2 verbruikt en op waterstof werkt, helpt het bedrijf haar klanten duurzamer te opereren. Hiermee draagt het bedrijf dagelijks bij aan de energietransitie. 

De innovaties van MTSA op energiegebied leveren het bedrijf een Parelaward op. Op 16 juni 2022 kreeg CEO Loek van Veggel de award overhandigd van burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch. “MTSA brengt de hele wereld milieutechnische oplossingen, gewoon vanuit Arnhem”, aldus Marcouch. 

Westervoortsedijk 67
6827 AT Arnhem

Naar de website

Klimaat als grootste uitdaging 

Volgens van Veggel werkt MTSA aan klimaatvriendelijke oplossingen, omdat er geen grotere uitdaging bestaat. “Dit past perfect binnen de geschiedenis van het bedrijf. Wij werken graag aan grote uitdagingen, want wij moeten allemaal ons steentje bijdragen. Onze kennis van elektrificatie en de moeilijkheden die daarbij komen kijken, kunnen wij goed gebruiken.” 

“Zo kun je elektriciteit bijvoorbeeld moeilijk opslaan. Daarom hebben wij gezocht naar waterstofoplossingen.” Het bedrijf kijkt daarnaast naar de vervuilende gevolgen van oliën en gassen. “Wij zijn een project gestart waarbij wij de CO2 uit rookgassen van een staalbedrijf opvangen. Dat scheelt niet alleen uitstoot, maar wij maken van die CO2 ook weer een nieuwe grondstof.” 

Tot slot richt het bedrijf zich nog op elektrificatie. “Er zijn ontzettend veel chips nodig. Voor auto’s, maar ook voor allerlei apparaten. Wij maken onderdelen die nodig zijn voor de machines waarmee bedrijven chips maken. Zo verkorten wij levertijden en blijven de auto’s rijden.” 

Oplossingen leveren 

Uiteindelijk levert het bedrijf technologische oplossingen aan klanten in de vorm van apparaten en machines. “Onze klanten doen hun zaken met onze machines. Daar zijn vaak installaties op grote schaal voor nodig en dus ook veel onderzoek. Op het gebied van clean-tech zijn er nog ontzettend veel kansen.” 

Volgens civic entrepreneur Marieke Butterhoff van The Economic Board is MTSA een bijzonder bedrijf. “MTSA is ooit ontstaan uit KEMA, Shell en Akzo en nu al jaren aanwezig als innovatieve en wendbare speler op de internationale energiemarkt. Toch is het bedrijf nooit haar Arnhemse roots vergeten en zoekt het altijd samenwerkingen met lokale partijen. Dat vind ik mooi om te zien.” 

Burgemeester Marcouch ziet ook veel samenwerking met het onderwijs in Arnhem: “Onze mbo’ers en hbo’ers zitten op rozen met zo’n bedrijf in de stad. Al tien jaar staat MTSA klaar om gemotiveerde studenten te helpen bij hun stages en afstudeeropdrachten. En na het afstuderen staan er altijd vacatures klaar bij het bedrijf.” 

Meer informatie

  • MTSA is opgericht in 1993. 
  • Het hoofdkantoor staat in Arnhem en het bedrijf heeft ook vestigingen in Korea, China, India, Japan en Pakistan. 
  • In Nederland werken er 63 mensen voor MTSA. 
  • Volgens MTSA is waterstof als medium om energie in op te slaan dé sleutel in de energietransitie. 
  • De klimaatdoelen van 2030 en 2050 zijn het uitgangspunt van de bedrijfsvisie.