Kraft Heinz Company - Parel van Lifeport

Parel

Kraft Heinz Company

Wie is er niet groot geworden met een fles Heinz Ketchup op tafel? Heinz werd opgericht in 1869 en is nog altijd een krachtig en iconisch merk. Het geheim van de Kraft Heinz Company is eenvoudig: dicht bij klanten en consumenten blijven én investeren in nieuwe technologieën en mogelijkheden om de beste producten te leveren. 

De grootste Heinz Ketchupfabriek van Europa staat sinds 1958 in Elst. “De keuze voor innovatiecentra, zoals ‘57’ in Nijmegen, is cruciaal om de juiste focus te hebben op innovatie. De competenties en expertise die daar samenkomen, maken de beste manier van uitvoeren mogelijk”, vertelt Andrea Budelli, vice president R&D. 

Nieuwe Dukenburgseweg 19
6534 AD Nijmegen

Naar de website

De lat hoog leggen 

Om voorop te lopen zet de Kraft Heinz Company klanten en consumenten op één. Budelli: “We zijn erop gericht om duurzame producten te maken gericht op hun aspiraties, inzichten en behoeften. Kwaliteit is daarbij een cruciaal aspect: in ons hele portfolio vind je de hoogst mogelijke standaard in de voedingsindustrie en we leggen de lat steeds hoger. Dit schept vertrouwen bij onze stakeholders en garandeert dat nieuwe innovaties ten volle aansluiten bij hun behoeften.” 

Gezonde mensen op een gezonde planeet 

De merken van Kraft Heinz hebben veelal een historie van meer dan 100 jaar. En het bedrijf kijkt ook nog 100 jaar vooruit. Want consumenten willen gezonde, gemakkelijke en betaalbare producten die een positief effect hebben op de planeet. Budelli: “Met gezonde en duurzame producten willen we marktleider blijven. Er is toenemende aandacht voor de toevoeging van zout en suiker. Wij innoveren om producten zo natuurlijk mogelijk te maken. We focussen daarbij ook op verpakkingen en technologieën om producten verser te houden en tegelijk afval, materiaal- en energieverbruik te beperken.” 

Cross-border samenwerking is een onderdeel van de strategie van Kraft Heinz. 

“We kunnen onze doelen niet bereiken zonder de kennis en competenties van partners die hetzelfde doel hebben: gezonde mensen op een gezonde planeet.”

Meer informatie

  • Elst was de poort naar Europa. Sinds 1958 staat de grootste Heinz Ketchupfabriek in Elst. 
  • Het bedrijf Kraft Heinz bestaat uit meer dan 200 geliefde merken die worden verkocht in bijna 200 landen. 
  • Heinz verwerkt 40 miljard tomaten per jaar. Het recept van de ketchup is een geheime mix van zongerijpte tomaten, suiker, zout, azijn en kruiden.