Allego - Parel van Lifeport

Parel

Allego

Elektrisch vervoer is hot. In 2020 rijden er naar verwachting 200.000 elektrische auto’s in Nederland. En het opladen van je accu doe je onderweg op een prettige locatie. Dáár zorgt Allego voor. 

Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem

Naar de website

Sinds 2013 werkt Allego aan slimme laadoplossingen met bijbehorende services voor elektrisch vervoer in Nederland, Duitsland en België. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Er zijn nu laadoplossingen in allerlei vormen en met steeds hogere volumes. 

Anja van Niersen, CEO van Allego: “De markt is nieuw, dus er moet nog van alles worden uitgevonden. Ter illustratie: we werken nu aan speciale high power chargers die klaar zijn voor elektrische auto’s die in de zomer van 2018 op de markt komen. En we onderzoeken slimme manieren om het openbaar vervoer te vergroenen. Je kunt straks je auto parkeren (en opladen) en direct verder reizen met een elektrische bus. We willen alle wegen in, om en tussen grote steden ontsluiten voor elektrisch vervoer.” 

Laden op slimme locaties 

Het opladen van een accu duurt 20 tot 30 minuten. Anja van Niersen: “Die tijd wil je niet wáchten, maar nuttig besteden. Bijvoorbeeld door te vergaderen of te lunchen. Voor onze laadoplossingen werken we daarom samen met onder meer Van der Valk, AC Restaurants en McDonalds. We kijken goed naar wat de klant belangrijk vindt. Die kiest niet per se voor luxe laadpalen, maar voor gemak en vrije keuze.” 

Over de grens 

Allego werkt vanuit Arnhem. Er zijn regionale én diverse internationale samenwerkingsverbanden. Anja van Niersen: “Onze regio heeft een unieke locatie, vlakbij de grens met Duitsland. We richten onze blik niet zozeer op de Randstad, maar kijken ook de andere kant op. Naar Noordrijn-Westfalen. Tegelijk vergeten we niet waar we vandaan komen: Arnhem, dé energiestad van Nederland.”  

Meer informatie

  • Allego startte in september 2013 in Nederland en werkt nu ook in België en Duitsland. Het bedrijf werd in 2018 overgenomen door Meridiam. 
  • Er zijn 85 snelladers van Allego in Nederland waarmee een accu al binnen een half uur opgeladen is. 
  • In het Ultra-E consortium werkt Allego aan 25 ultra-snelle-laders die Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk met elkaar zullen verbinden. 
  • Met de Smoov app van Allego kunnen e-rijders laden, betalen, beschikbare laadpalen vinden én geld besparen.