Op 17 mei vond het ASM Student Festival plaats in de stadsblokken in Arnhem. Voor dit bruisende evenement konden 15.000 studenten van onder andere de HAN University of Applied Sciences, ArtEZ, Rijnijssel en Van Hall Larenstein een gratis kaartje verkrijgen en lekker genieten van muziek van meerdere bekende artiesten, onder het genot van een drankje en natuurlijk van elkaar. Nog even een feestmomentje voor de laatste maanden van het schooljaar. 

Netwerken met studenten 

Op het ASM Student Festival was er een VIP Business Lounge waar 1.000 uitgenodigde (afstuderende) studenten de mogelijkheid hadden om te gaan praten met netwerkorganisaties zoals Lifeport en Briskr. Dit gaf studenten de kans om op zoek te gaan naar afstudeerstages, nieuwe inspiratie op te doen, met nieuwe bedrijven kennis te maken en te netwerken. Kortom: ze konden veel informatie opdoen over de mogelijkheden voor stage en werk in de regio Arnhem-Nijmegen.  

Het was niet alleen voor de studenten gunstig om de gesprekken aan te gaan. Ook was er de kans voor bedrijven in de regio om nieuwe connecties te leggen, de aandacht van young potentials te trekken en hun netwerk uit te breiden. 

Lifeport in de VIP Business Lounge 

Lifeport was aanwezig op de VIP Business Lounge om studenten te informeren en te enthousiasmeren over de mooie en innovatieve ondernemingen die we in Lifeport Regio Arnhem Nijmegen, rondom de sectoren Energy, Health en Hightech, hebben. We willen hun de kansen laten zien die onze regio hen te bieden heeft. Als regio hebben we deze talenten nodig voor onze arbeidsmarkt en voor de innovaties in verschillende transities en ambities waar we als regio voor staan.

Vanuit Lifeport was er een leuke polaroid fotoactie. Studenten konden een persoonlijke polaroidfoto laten maken als blijvende herinnering aan het evenement. De polaroidfoto werd in een frame geplakt met een QR-code die studenten konden scannen. Deze QR-code linkt naar een landingspagina van de website lifeport.nl, die hen informatie over de regio bood en diverse mogelijkheden aanreikte om banen te vinden bij interessante lokale bedrijven.  

De pagina waar je als studenten op terecht komt met de QR-code is hier te bekijken. 

Op het ASM Student Festival werd er een brug geslagen tussen studenten, bedrijven en de regio Arnhem-Nijmegen, wat het festival tot een waardevol evenement maakte.