World Food Center

In het World Food Center (WFC) in Ede wordt vanaf 2020 gewerkt aan oplossingen voor het wereldwijde voedselvraagstuk. Overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven slaan de handen ineen om kennis te creëren en te delen.

Over World Food Center

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in voeding en duurzame voedselproductie. Het toekomstige World Food Center in Ede vertelt het verhaal van grond tot mond en is ontmoetingsplaats voor bedrijven, consumenten en kennisinstellingen. Hier kan iedereen kennis creëren en delen. Het WFC wordt een interactieve belevenis voor grote aantallen consumenten, professionals en buitenlandse delegaties. Het laat zien dat Nederland een wereldspeler is in agrofood. Daarnaast zijn er plannen voor een interuniversitair Food Lab, voor onderzoek naar gedrag en kennis van de grote aantallen bezoekers. De investeringsomvang bedraagt twintig miljoen euro.

Feiten en cijfers

9

miljard monden te voeden in 2050

350000

bezoekers per jaar verwacht het WTC

28

hectare grond voor bedrijven naast het WFC

Ambitie

De ambitie is om een experience center van wereldformaat te creëren en daarmee bezoekers te laten ervaren hoe voedsel wordt geproduceerd, bewerkt, getransporteerd en gegeten. Doel is om bedrijven en kennisinstellingen te inspireren met nieuwe technologieën en innovaties in food, kennis te ontwikkelen en te delen in de laboratoria.
Daarnaast wil men consumenten op een interactieve manier introduceren in de wereld van voeding. Om zo te tonen wat de kracht en het bereik van de Nederlandse voedselproductieketen is.

Rol van The Economic Board

The Economic Board draagt het project uit en helpt bij het koppelen van bedrijven. Daarnaast vergroten we de naamsbekendheid door te communiceren over voortgang, ontwikkelingen, evenementen en meer. Dit doen we op de website, in nieuwsbrieven en via de socialemediakanalen.

Meer weten?

Ook interessant

Betrokken partijen

TwitterLinkedInEmail