VR-RoadTour

Van hightech hotspots tot impactvolle innovaties, van natuur en groen tot bruisende steden en toonaangevende kennisinstellingen; de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen heeft het allemaal.  Dat laten we zien in onze virtualreality-film It takes a keen eye. Met de VR-RoadTour trokken we van januari tot en met mei langs de zestien gemeenten van Regio Arnhem Nijmegen, om bestuurders, inwoners en andere geïnteresseerden te laten zien wat er speelt in onze regio.

Over de vr-experience

In 2017 ontwikkelde en lanceerde The Economic Board de virtualreality-film It takes a keen eye. Tijdens Velo-city 2017 ging de film in première. In de film gaat de bezoeker in 3D langs belangrijke en innovatieve bedrijven en instellingen in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen. De film is inmiddels wereldwijd vertoond: van Gelderland tot aan Hamburg, en van Londen tot aan Wuhan.

Wilt u de vr-experience ook inzetten? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.

Over de VR-RoadTour

In 2018 ging de VR-RoadTour van start. Inwoners en bestuurders kregen tijdens 22 stops in 16 gemeenten een exclusieve virtuele kijk achter de schermen op achttien plekken in de regio tijdens de VR-Roadtour. Op deze manier kunnen inwoners, bestuurders en andere geïnteresseerden kijken wat er voor innovatieve ontwikkelingen spelen in de eigen regio. De VR-RoadTour is een initiatief van de Regio Arnhem Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door The Economic Board en de provincie Gelderland.

Feiten en cijfers

777

afgelegde kilometers

1500

geïnteresseerde kijkers

350000

mensen online bereikt

93

tweets met #VRRoadTour

Ambitie

Met de vr-experience wil The Economic Board in vogelvlucht laten zien welke ontwikkelingen en innovaties er in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen spelen. De film kan makkelijk worden ingezet tijdens beurzen, congressen, bijeenkomsten en andere events door zowel The Economic Board zelf als partners. De VR-RoadTour had als doel om bestuurders en inwoners zelf te laten ervaren hoe mooi en rijk de regio Arnhem – Nijmegen is en wat hier allemaal speelt. Zo worden zij zelf ook ambassadeurs van de regio en voelen zij zich meer betrokken.

Rol van The Economic Board

The Economic Board bedacht en betaalde de ontwikkeling van de vr-film. Daarnaast begeleidden wij de opnames in de regio. Voor de VR-RoadTour leverde de benodigde film, mankracht en uren. Daarnaast werd het contact met de gemeenten mede-gecoördineerd vanuit The Economic Board en zorgden we voor communicatie in de vorm van artikelen en video’s.

Overweldigend. 2x gezien. Prachtige beelden en informatie.
Trude Vogels – Mentul, bewoner gemeente Mook en Middelaar
Heel mooi gemaakt en leerzaam. Ik wist niet dat deze regio zo vooruitstrevend was.
Maike Riesmeijer, Siza
Interessant en boeiend. Heldere blik voor de toekomst.
Anne Bruger, ondernemersvereniging O.R.D.S.

Meer weten?

Richard Dobbelmann

Richard Dobbelmann

Business associate

Richard Dobbelmann is business associate en weet als geen ander de weg in het bedrijfsleven in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.

Ook interessant

WUR lanceert virtualreality-les over alternatieve eiwitbronnen voor basisscholen

HAN-festival Face_the unexpected toont vr-film van The Economic Board

16 gemeenten, 777 afgelegde kilomers, 1500 kijkers: VR-Roadtour succesvol afgerond

Johan Heuting van koffiebranderij Peeze: “Onze producten mogen geen afval worden”

Betrokken partijen

TwitterLinkedInEmail