TicTag

Het combineren van de online en de offline wereld is een uitdaging. Het stuit snel op juridische- of veiligheidsproblemen of het gebruiksgemak vormt een obstakel. TicTag maakt een digitale connectie tussen de smartphone en een offline product dat is voorzien van een speciale smart tag. Hierdoor kun je bijvoorbeeld deuren openen, evenementen bezoeken of informatie opvragen over een product. Het aanraken van de smart tag met het scherm van een smartphone is voldoende.

Over TicTag

Consumenten worden zich steeds meer bewust van hun online data en de privacy daarvan. Door de GDPR is het voor bedrijven niet meer toegestaan om personen met bijvoorbeeld beacons te lokaliseren. Tegelijkertijd stuiten technieken zoals de QR-code op veiligheidsproblemen, want ze zijn te kopiëren. TicTag heeft de potentie om deze uitdagingen voor zowel consumenten als bedrijven op te lossen. Doordat het contact toevoegt krijgt de consument controle. Heeft de gebruiker geen behoefte aan contact, dan raakt hij of zij de smart tag niet aan.

TicTag richt zich in eerste instantie op de retail en de industrie. Momenteel wordt de eerste versie van het product bij diverse bedrijven getest, onder andere bij de MediaMarkt. Tegelijkertijd is het bedrijf bezig met het ontwikkelen van een nieuwe, verbeterde versie.

Ambitie

TicTag wil als IoT (Internet of Things) start-up uiteindelijk de standaard worden voor het leggen van welke digitale connectie dan ook. Op een veilige manier en zonder onnodige obstakels voor de gebruiker. Niet alleen in de retail en de industrie, maar ook in bijvoorbeeld de ouderenzorg, de automotive-industrie, bij betalingsverkeer en in elke andere sector.

Rol van The Economic Board

Vanuit de Investeringsagenda heeft de provincie Gelderland The Economic Board 300.000 euro toegekend om via het programma De Groeiversneller ondernemerschap in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen te stimuleren. Met groeivouchers kunnen ondernemers met slimme ideeën, projecten of innovaties die de regionale economie stimuleren verder geholpen worden. TicTag is een van de bedrijven die een voucher van 25.000 euro kreeg. Het geld wordt ingezet voor hardware-ontwikkeling en het aanvragen van patenten. Beide zijn cruciaal voor de ontwikkeling van TicTag.

Technologie gaat vaak over bits en bytes. Wij willen juist de menselijke factor terugbrengen door aanraking toe te voegen.
Pieter Heersink, CEO TicTag

Meer weten?

Richard Dobbelmann

Richard Dobbelmann

Business associate

Richard Dobbelmann is business associate en weet als geen ander de weg in het bedrijfsleven in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.

Ook interessant

TwitterLinkedInEmail