State of Fashion

Het vierjaarlijkse mode-event State of Fashion richt zich op een duurzame toekomst. Als internationaal en interdisciplinair platform voor ideeën, experiment, onderzoek en samenwerking verenigt State of Fashion ontwerpers, bedrijven en opleidingen in mode en textiel, met de gedeelde ambitie hun industrie toekomstgerichter, eerlijker en milieuvriendelijker te maken.

Over State of Fashion

De eerste editie van State of Fashion opent op 1 juni 2018. Van 1 juni tot en met 22 juli zal De Melkfabriek de thuisbasis vormen voor dit festival met als thema Searching for new luxury. Met dit thema worden diverse vraagstukken verkend. Bijvoorbeeld: hoe zorgt men bij de productie van kleding voor minder afval, minder vervuiling, en voor meer gelijkheid, welzijn en inclusiviteit? En hoe kun je daaraan bijdragen? José Teunissen, decaan van School of Design & Technology van het London College of Fashion is aangesteld als curator van het festival. De investeringsomvang bedraagt 2,4 miljoen euro.

Ambitie

De ambitie van State of Fashion is om een toonaangevend en internationaal platform te worden voor duurzame oplossingen bij de productie van kleding.

Rol van The Economic Board

The Economic Board helpt bij het zoeken naar structurele financiering. Tevens stelt The Economic Board het eigen netwerk beschikbaar om het evenement meer regionale en landelijke bekendheid te geven.

Meer weten?

Ook interessant

Betrokken partijen

TwitterLinkedInEmail