StartupDelta Summit

De StartupDelta Summit is een landelijke bijeenkomst voor alle ondernemers in Nederland. Van start-ups tot investeerders en toekomstige ondernemers: studenten. De summit biedt een unieke connectie met alle lagen van de overheid, corporaties en de belangrijkste innovatiehubs. Daarmee wil StartupDelta het Nederlandse start-up ecosysteem in één hub samenbrengen.

Over StartupDelta Summit

StartupDelta Summit 2018 had een zeer uitgebreid programma, voor verschillende doelgroepen en met verschillende thema’s. The Economic Board organiseerde een serie strategische werksessies, samen met onder andere VNO-NCW, Kamer van Koophandel en TNO.

Centrale vraag tijdens de werksessies was Wat als start-ups en scale-ups structureel verbonden zijn aan en samenwerken met een netwerk van grote bedrijven? Onder begeleiding van acht moderators onderzochten zo’n tachtig deelnemers in kleine groepen waar een aantal prikkelende stellingen hen brengt. Stellingen waren onder andere: De samenwerking met grote bedrijven is voor start-ups net als leren zwemmen. Je moet het gewoon doen en in het diepe springen. Dan leer je pas echt hoe het werkt en Er is in Nederland eigenlijk al een heel goed open-innovatie ecosysteem. Alle partijen kunnen elkaar goed vinden en samenwerking is eerder regel dan uitzondering.

Ambitie

Op regionaal niveau ontstaan er vaak nauwe samenwerkingen tussen het grootbedrijf en midden- en kleinbedrijf. Voor bedrijven met groeipotentie is regionale samenwerking echter niet altijd genoeg. De ambitie is om groeibedrijven eenvoudiger toegang te geven tot grootbedrijven met een nationaal en international netwerk. Dat verbetert het regionale start-upecosysteem.

Rol van The Economic Board

The Economic Board was betrokken bij het organiseren van de werksessies. Daarnaast zorgt The Economic Board voor een podium voor activiteiten van en rondom de StartupDelta Summit.

Meer weten?

Richard Dobbelmann

Richard Dobbelmann

Business associate

Richard Dobbelmann is business associate en weet als geen ander de weg in het bedrijfsleven in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.

Ook interessant

Verdien 50% korting op uw StartupDelta Summit-ticket

TwitterLinkedInEmail