Openlucht Museum Arnhem: themajaar Gruwelijk lekker!

Het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem biedt de bezoeker een uniek kijkje in de Nederlandse geschiedenis. Je gaat terug tot twee eeuwen geleden en reist via authentieke gebouwen, artefacten en waargebeurde verhalen weer terug in het heden. The Economic Board ondersteunt het Openluchtmuseum Arnhem bij het themajaar Gruwelijk lekker! rondom voeding door de eeuwen heen.

Over het themajaar Voeding

In 2019 staat het Openluchtmuseum Arnhem in het teken van het thema Gruwelijk lekker!. Smaken, geuren en eetgewoontes door de eeuwen heen krijgen een podium met dit jaarthema. Er worden diverse evenementen rondom het thema georganiseerd en in de tentoonstelling  Gruwelijk lekker! worden tien ingrediënten en gerechten uit verschillende tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis onder de loep genomen.

Ambitie

Met de publieksprogrammering rondom de wisselende jaarthema’s wil het Nederlands Openluchtmuseum een dialoog over het leven in Nederland teweegbrengen. De bezoeker krijgt nieuwe inzichten over specifieke onderwerpen en neemt deze informatie mee naar huis. Ook wil het Openluchtmuseum de inhoud van het binnen- en buitenmuseum meer met elkaar verbinden door zowel de wandelroute als de tentoonstelling rondom het jaarthema in te richten rondom de tien ingrediënten en gerechten.

Rol van The Economic Board

The Economic Board ondersteunt het Nederlands Openluchtmuseum bij het creëren van bekendheid over het themajaar ‘Gruwelijk lekker!’. Ook wordt er gekeken naar mogelijke matches tussen bedrijven en organisaties uit de regio en het Openluchtmuseum. Zo is Food & Cognition en daardoor de Wageningen University & Research via The Economic Board gekoppeld aan het themajaar.

Meer informatie

Ook interessant

TwitterLinkedInEmail