Mercator Launch

Mercator Launch is bedoeld als pre-incubator en richt zich op studenten die zich willen oriënteren op het ondernemerschap. Mercator Launch brengt hen in verbinding met experts, adviseurs, investeerders, toonaangevende ondernemers, overheidsinstellingen en bedrijven, zodat de studenten in staat zijn hun ideeën verder te  ontwikkelen en te lanceren.

Over Mercator Launch

Mercator Launch is gevestigd op het Mercator Technology & Science Park, dat als doel heeft om wetenschappelijke resultaten verder te ontwikkelen. Met het initiatief wil de Radboud Universiteit studenten carrièreperspectief bieden én kennis vanuit de universiteit naar de markt brengen. Studenten kunnen met hun vragen over ondernemen dan ook terecht bij Mercator Launch, die voorziet in hands-on support bij specifieke businesscases, workshops geeft en leningen tot 100.000 euro kan verstrekken. In september lanceert Mercator Launch de Start-up Academy.

Ambitie

Het doel van Mercator Launch is om ondernemerschap op de Radboud Campus te stimuleren en te ondersteunen. Met de pre-incubator wordt studenten zowel een virtuele als fysieke locatie aangeboden waar zij in contact kunnen komen met elkaar, kunnen brainstormen over ideeën en deze om kunnen zetten in een werkbaar ondernemersplan.

Rol van The Economic Board

The Economic Board is betrokken bij de opstartfase van Mercator Launch. Door de deelnemers aan de pre-incubator toegang te verschaffen tot haar netwerk van bedrijven, helpt The Economic Board bij de ontwikkeling van de ideeën van de studenten. Tot slot wil de board de samenwerking met Briskr bevorderen.

Meer weten?

Ook interessant

Mercator Launch en haar start-ups zitten in coronatijd allerminst stil

Mercator Launch Improve: van innovatief idee naar succesvolle start-up

Hoogleraar Informatica Tom Heskes over Nijmeegse human centered AI

Mercator Technology & Science Park brengt wetenschap naar de samenleving

Radbouds Master Buddy-programma voor bedrijven in september weer van start

Mercator Launch kijkt terug op een heel productief eerste jaar

In kaart gebracht: het Nijmeegse landschap rond start-ups

Vanaf 16 mei: Mercator Launch op de campus

Betrokken partijen

TwitterLinkedInEmail