Healthy Brain

Healthy Brain is een overkoepelend onderzoeksprogramma naar de werking van ons brein. Onderzoekers van de Radboud Universiteit, het Donders Instituut, het Radboudumc en het Max Planck Instituut voeren het onderzoek uit.

Over Healthy Brain

Het doel van Healthy Brain is om inzicht in het menselijk brein sneller te ontwikkelen. Met name hoe de werking ervan onze gezondheid beïnvloedt. Wetenschappers van verschillende instituten werken samen om deze werking beter te begrijpen. Binnen het programma zijn er de meerdere onderzoeksthema’s. Daaronder: Language, Learning and development; Food and CognitionDiagnosis and treatment en Bits and Brains. Het onderzoeksprogramma beslaat vijf jaar.

Ambitie

Bij alle onderzoekthema’s van Healthy Brain is de ambitie om beter te begrijpen hoe het menselijk brein invloed heeft op gezondheid en vice versa. Om zo tot baanbrekende vernieuwingen te komen, die zowel regionaal als internationaal écht impact hebben op het leven en welzijn van mensen.

Rol van The Economic Board

The Economic Board bekijkt per project binnen Healthy Brain hoe zij ondersteuning kan bieden.
Momenteel is de Board actief betrokken bij het onderzoeksthema Food and Cognition. Wij genereren publiciteit, zoeken fondsen en stellen het netwerk van de leden van The Economic Board ter beschikking. Daarnaast helpen we bij het verbinden van het bedrijfsleven aan de projecten.

The Economic Board speelt een rol door bedrijven te laten aanhaken, financieel of in kind, maar het allerbelangrijkste: commitment en enthousiasme. Want daar ben ik naar op zoek, mensen met passie die het verschil willen maken.
Thea van Kemenade
Thea van Kemenade, business development Radboud Innovation

Meer weten?

Ook interessant

Betrokken partijen

TwitterLinkedInEmail