European Week of Regions and Cities

Elk jaar vindt in Brussel in oktober de European Week of Regions and Cities (EWRC) plaats. Meer dan 6.000 participanten vanuit overheden, kennisinstellingen, bedrijfsleven, non-profit organisaties en andere organisaties uit vrijwel alle Europese landen komen dan samen. The Economic Board was samen met Bureau Brussel aanwezig om Regio Arnhem Nijmegen te vertegenwoordigen met de vr-experience It takes a keen eye

Over European Week of Regions and Cities

De European Week of Regions and Cities 2018 zelf was van maandag 8 tot en met donderdag 11 oktober. Nieuw dit jaar was dat de activiteiten zoveel mogelijk geconcentreerd waren op een fysieke plek: het SQUARE Convention Centre in hartje Brussel. Deze concentratie maakte het tevens mogelijk om een beursvloer toe te voegen. Samen met Bureau Brussel van de Regio Arnhem Nijmegen heeft The Economic Board geregeld dat de virtualreality-film vertoond werd in Brussel. Op een prominente plek bij de entree van de beursvloer trok het vr-meubel meteen de aandacht. In vier dagen tijd hebben ruim zevenhonderd kijkers de vr-film beleefd. De kijkers waren zichtbaar onder de indruk van het innovatieve karakter van de regio Arnhem-Nijmegen-Wageningen (“hoe spreek je dat precies uit?”) en de inzet van virtual reality als communicatiemiddel. De verwondering was zelfs zo groot dat diverse participanten reageerden met: “Congratulations”.

De Regio Arnhem Nijmegen had net als voorgaande jaren samen met Bureau Brussel een programma samengesteld voor bestuurders uit de regio. Ook waren er vanuit de regio workshops georganiseerd of bijdragen geleverd aan programma-onderdelen, zoals workshops over circulaire economie en waterstof. Er waren tevens voldoende netwerkmomenten, bijvoorbeeld tijdens het Oost Event en het diner van de regio. Tijdens het diner was Europarlementariër Matthijs van Miltenburg aanwezig als gast. Directeur Sigrid Helbig heeft deelgenomen aan dit programma. Lees hier meer.

Feiten en cijfers

700

kijkers in vier dagen

20

verschillende Europese nationaliteiten

6

vr-sets non-stop aan het werk

Ambitie

Met de aanwezigheid op de European Week of Regions and Cities wil The Economic Board samen met Bureau Brussel aandacht creëren voor de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen in Europa. Enerzijds door de ontwikkelingen en innovaties in de regio onder de aandacht te brengen, anderzijds door te netwerken en te lobbyen.

Rol van The Economic Board

The Economic Board faciliteerde het gebruik van de vr-experience op de European Week of Regions and Cities 2018. Ook zorgden we voor de standbemanning. Samen met Bureau Brussel van de Regio Arnhem Nijmegen hebben wij geregeld dat wij aan de stand van East Nederlands in het gedeelte Territorial Development invulling konden geven.

Meer weten?

Richard Dobbelmann

Richard Dobbelmann

Business associate

Richard Dobbelmann is business associate en weet als geen ander de weg in het bedrijfsleven in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.

Ook interessant

Frank Croes pleit tijdens Europese week voor interdisciplinair en in cocreatie samenwerken

Bureau Brussel ziet nieuwe kansen voor de regio in Brussel én Den Haag

TwitterLinkedInEmail