Enzyre

Enzyre is een innovatieve organisatie met baanbrekende technologieën. Het bedrijf is onder andere bezig met de ontwikkeling van een biochipplatform, waarmee enzymatische reacties gemeten kunnen worden. Patiënten die hiervoor momenteel frequent een bezoek moeten brengen aan een ziekenhuis kunnen met het platform thuis zelf de metingen uitvoeren.

Over Enzyre

De financiële en persoonlijke gevolgen van het platform dat Enzyre ontwikkelt, zijn enorm. Momenteel wordt er gewerkt aan de bouw van een prototype. Als model is gekozen voor het meten van bloedstolling via een multichannel-biochip waarin vanuit een klein volume bloed al voldoende is om de juiste metingen te kunnen doen. De investeringsomvang bedraagt 2,5 miljoen euro.

Ambitie

Enzyre werkt aan een betrouwbare, praktische en goedkope manier waarmee patiënten om hun eigen bloedwaarde thuis kunnen meten. Op basis van de verkregen informatie kan de medicijn inname geoptimaliseerd worden. Dit komt ten goede aan de gezondheid van de patiënt en verlaagt de kosten.

Rol van The Economic Board

Enzyre is in de huidige fase van ontwikkeling met name op zoek naar kapitaal. In deze zoektocht stelt The Economic Board haar netwerk ter beschikking. Via onze kanalen geven wij bekendheid aan het de innovaties van dit bedrijf, om op deze manier eventuele investeerders te interesseren.

Met Enzyre zitten we in een fase waarin ons netwerk en de financiering van groot belang zijn. The Economic Board koppelt ons aan interessante partijen. Zo zitten we binnenkort om de tafel met een gerenommeerde club uit Sillicon Valley en Boston. Ook ondersteunt The Economic Board ons bij het vinden van gepaste financiering. We zijn in de verkennende fase om een EFRO-aanvraag in te dienen.
Waander van Heerde
Waander van Heerde, oprichter en CSO Enzyre

Meer weten?

Richard Dobbelmann

Richard Dobbelmann

Business associate

Richard Dobbelmann is business associate en weet als geen ander de weg in het bedrijfsleven in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.

Ook interessant

Betrokken partijen

TwitterLinkedInEmail