Diverzio

Diverzio staat voor Duurzaam Inkoop Vers voedsel gezonde Economie in de Regio voor Zorg Instellingen en Overheid. De stichting helpt gezond, smakelijk, duurzaam eten en drinken beschikbaar te maken voor patiënten, bewoners, professionals en bezoekers in instellingen van zorg, welzijn, verpleging, overheid en onderwijs.

Over Diverzio

Sinds 2011 initieert, ontwikkelt, financiert en regisseert Diverzio duurzaamheidsprogramma’s op de cross-over tussen zorg en landbouw. Gevestigd in Wijchen, werkt Diverzio samen met landelijke en regionale partners in Gelderland, Groningen, Friesland, Brabant, Limburg, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland. Dit doen ze op de volgende manier:

  • Organiseren van regionale en landelijke programma’s met en voor de zorg, overheid, verzekeraars, banken, en agri-food ondernemers;
  • Ondersteuning van organisaties bij ambities en beleid op het gebied van duurzaam en gezond eten en drinken;
  • Hulp bij het uitwerken van toekomstbestendige plannen en om (realistische) doelen te stellen;
  • Organiseren van maatwerk inspiratiesessies, masterclasses, kennissessies, workshops en coaching trajecten;
  • Bieden van relevante kennis, ervaring en een netwerk met meer dan 140 organisaties.

Feiten en cijfers

1000

kg minder afval per jaar

50000

euro besparing

400

maaltijden per dag

25

procent lokale, duurzame inkoop bereikt

Ambitie

Met de programma’s richt Stichting Diverzio zich op gezond en duurzaam eten in de gezondheidszorg, tegen betaalbare kosten. Gezonder eten draagt bij aan een sneller herstel, zorgt voor minder voedselverspilling en een kostenbesparing. Het model dat is ontwikkeld, kan door alle zorgorganisaties in Nederland gebruikt worden.

Rol van The Economic Board

The Economic Board ondersteunt het project door het bieden van een podium. De eerste stap hierin was het genereren van (media)aandacht voor de landelijke conferentie die in de regio wordt gehouden.

Meer weten?

Richard Dobbelmann

Richard Dobbelmann

Business associate

Richard Dobbelmann is business associate en weet als geen ander de weg in het bedrijfsleven in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.

Ook interessant

TwitterLinkedInEmail