Business Angels Netwerk Nijmegen

Wij gaan van de gebaande paden af. Ga je mee?

Over het Business Angels Netwerk Nijmegen

Het Business Angels Netwerk Nijmegen is het netwerk van informal investors dat het ecosysteem van Nijmeegse start-ups en scale-ups versterkt. Het netwerk brengt deze informal investors en de start-ups en scale-ups op regelmatige basis bij elkaar. Het accent ligt op medische hightech.

Door dit netwerk kunnen vraag en aanbod van investeringen beter op elkaar worden afgestemd. Ondernemers met een investeringsbehoefte weten waar ze aan kunnen kloppen, informal investors weten waar ze goede investeringen kunnen vinden. Zowel ondernemers als investeerders krijgen begeleiding in het investeringsproces.

De gemeente Nijmegen, Briskr, Rockstart, Oost NL, Rabobank Rijk van Nijmegen en The Economic Board namen het initiatief om dit netwerk van regionale business angels te bundelen, te ontwikkelen en uit te bouwen. Business Angels Netwerk Nijmegen is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van het Ondernemersfonds Nijmegen.

 

Infographic BANN

 

-> Download deze infographic als PDF

Logo Business Angels Netwerk Nijmegen

Bijeenkomsten

Er zijn drie bijeenkomsten per jaar. Deze bijeenkomsten zijn exclusief en alleen op uitnodiging toegankelijk.

Iedere bijeenkomst bestaat uit de combinatie van een inhoudelijk thema en pitches van start- en scale-ups. Thema’s zijn bijvoorbeeld: marktvalidatie, waardebepaling van een start-up of launching customership. Ook is er aandacht voor matchmaking, zodat de juiste investeerder en ondernemer elkaar vinden.

Heeft u interesse in deelname? Neem dan contact op met The Economic Board

3

bijeenkomsten per jaar

40

business angels aanwezig per bijeenkomst

5

pitches van ondernemers

Focus op Health en High Tech

Het Rijk van Nijmegen staat ook wel bekend als Health Valley, dé plek waar innovaties in de gezondheid(szorg) en techniek samenkomen. De sectoren Health en High Tech worden gezien als de motoren van de regionale economie. De gemeente Nijmegen heeft dan ook een sterke focus op het ondersteunen van deze speerpunten. De twee Nijmeegse campussen, de Heyendaalcampus met het Mercator Science Park en de Novio Tech Campus, huisvesten diverse innovatieve start- en scale-ups die zich bezighouden met ontwikkelingen in deze gebieden.

In het voorjaar van 2019 opende het Chip Integration Technology Centre haar deuren op de Novio Tech Campus. Het CITC vormt een brug tussen fundamenteel onderzoek naar chipintegratie en nieuwe technologische producten die in Nijmegen worden ontwikkeld en wereldwijd worden toegepast.

Ambitie

Het doel is om het Business Angels Netwerk Nijmegen in de komende jaren uit te bouwen en de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen bekender te maken onder informal investors en ondernemers, als de plek waar zij in een vertrouwde omgeving gelijkgestemden kunnen ontmoeten om kennis te delen of (co-)investeerders te vinden. Er zijn doelstellingen waar het netwerk zich op richt:

  1. Het opbouwen, uitbreiden en ontwikkelen van het Business Angels Netwerk Nijmegen met een focus op Health en High Tech.
  2. Het delen van kennis met informal investors en ondernemers met een investeringsbehoefte.
  3. Samenwerking tussen de oprichters van het Business Angels Netwerk Nijmegen en de investeerders te vergroten.

Meer weten?

Het Business Angels Netwerk Nijmegen is supported by The Economic Board. Dit betekent dat The Economic Board het Netwerk actief ondersteunt, onder meer bij het organiseren van de bijeenkomst, het leveren van input over de vormgeving van het netwerk en het uitbreiden van het netwerk door het eigen netwerk in te zetten. In april 2017 is de eerste bijeenkomst georganiseerd en in 2018 vonden er twee bijeenkomsten plaats. Wij hebben opgetreden als mede-aanvrager van financiering vanuit het Ondernemersfonds Nijmegen voor het netwerk. De aanvraag is gehonoreerd, waardoor er vanaf 2019 drie bijeenkomsten per jaar kunnen worden georganiseerd. Ook richt The Economic Board een pagina op haar eigen website in als online tool voor het Business Angels Netwerk Nijmegen.

TwitterLinkedInEmail