Be-Rex singular system

Be-Rex heeft een innovatieve generator ontwikkeld door de technologie achter de aggregaat opnieuw uit te vinden. Simulaties wijzen op een vermindering van grootte en gewicht met een factor van 2 of meer. De helft van de grootte en de helft van het gewicht, in vergelijking met de bestaande generatoren.

Over Be-Rex

De benzine-gebaseerde 11kW generatorset (gen-set) die momenteel wordt ontwikkeld door Be-Rex, weegt 23 kg en heeft een volume van ongeveer 30 liter. Een aanzienlijke reductie in grootte en het gewicht van generatoren Het gebruik van minder grondstoffen, samen met het compacte ontwerp van dit enkelvoudige systeem, vormt de basis voor duurzame en goedkope generatoren.

Ambitie

Be-Rex heeft als doel om een internationale afzet van de generatoren die in de regio worden geproduceerd te bewerkstelligen. De technologie zoals ontwikkeld door Be-Rex elimineert het gebruik van krukassen, carters en vliegwielen, waardoor de bouw van zeer compacte motoren mogelijk is.

Rol van The Economic Board

The Economic Board heeft Be-Rex ondersteund bij het vinden van relevante kennispartners en toeleveranciers. Er zijn contacten gelegd met Oost NL en zoeken wij voor Be-Rex naar aanvullende financiering voor de start van de organisatie.

Samen met Defensie bouwen we op dit moment een prototype. Mede dankzij The Economic Board heb ik de juiste (regionale)partners en leveranciers gevonden. Na een spannende periode van hard werken zijn de eerste technische resultaten bereikt en is het eerste prototype nu werkelijk in zicht.

Pim Bekking, ceo Be-Rex

Meer weten?

Richard Dobbelmann

Richard Dobbelmann

Business associate

Richard Dobbelmann is business associate en weet als geen ander de weg in het bedrijfsleven in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.

Ook interessant

TwitterLinkedInEmail