Jan Luijten portret

Jan Luijten

Jan Luijten

0653255832

Civic entrepreneur cluster Slimme Duurzaamheid

Jan Luijten is civic entrepreneur van het cluster Slimme Duurzaamheid. Jan werkt verder als senior adviseur duurzame ontwikkeling bij de gemeente Nijmegen. Hij is bekend met het regionale netwerk rondom duurzaamheid in de regio Arnhem – Nijmegen.

Jan heeft hiermee onder andere ervaring opgedaan bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen en bij de Investeringsagenda Stedelijk Netwerk Arnhem – Nijmegen. Zo werkte hij aan de verduurzaming van openbaar vervoer en logistiek, circulaire economie en energietransitie. De vraagstukken rondom deze thema’s zijn gemeentegrenzen-overschrijdend.

Jan bouwt aan allianties rondom een vraagstuk en gaat uit van bijdragen van meerdere partijen. Er worden netwerken gevormd met korte lijnen, waardoor het bedrijfsleven, overheden, onderwijs, banken samen met inwoners elkaar sneller vinden, kennis delen en van elkaar leren. Arnhem – Nijmegen is een lerende regio, die zich ontwikkelt tot living lab van de toekomstbestendige, circulaire economie. Daar heeft de Regio Arnhem Nijmegen het afgelopen jaar hard aan gewerkt.

Tijdens mijn studententijd aan de WUR in Wageningen, heb ik de regio Arnhem Nijmegen ontdekt. Ik woon momenteel al jaren met veel plezier in Nijmegen, omdat zo’n midsized utopia het comfort biedt van een prachtig buitengebied en tegelijkertijd een levendig cultuuraanbod in de binnensteden. Je kunt werken aan mooie klussen op het gebied van duurzaamheid, als fietsliefhebber genieten van de landschappen in de grensregio en als muzikant kun je terecht op diverse podia. Leven en werken op de schaal van Arnhem, Nijmegen en Wageningen ervaar ik als een rijkdom. Daarom draag ik graag bij aan de toekomst van dit deel van het land.

Delen

TwitterLinkedInEmail