3d-geprinte brug Nijmegen, Europese Mobiliteitsweek 2018; Nijmeegse Ondernemerspitch, duurzaam estafette, eHealthweek, Monitor Vestigingsklimaat

Zo wordt je onderneming groen - duurzame estafette

Groen voorbeeld doet volgen. Volg ook! Donderdag 6 juli ontving de 49ste houder het duurzame estafettestokje: Sanadome in Nijmegen.

Hoe doet Sanadome dat? Bekijk de video!

Het duurzaam maken van je onderneming heeft twee groene kanten: het is goed voor de binnenkant van je bedrijf maar ook voor de buitenkant. Duurzaamheid is iets om mee te pronken. In onze regio zit je om te beginnen al gebakken: Nijmegen is European Green Capital 2018!

Nijmegen: European Green Capital 2018

Nijmegen is trots! De eervolle titel komt met eervolle verantwoordelijkheden. Het doel: zoveel mogelijk mensen betrekken bij onze duurzame stad, om samen duurzame stappen te zetten.

Estafette voor de duurzaamheid

Stichting Duurzame Estafette heeft hard gewerkt om de titel in de wacht te slepen. En de reis gaat door. Het groene stokje doorkruist op sportieve wijze een netwerk van bedrijven, (kennis)instellingen, wijken, verenigingen en evenementen waarbij de huidige eigenaar telkens bepaalt wie het volgende stokje verdient. Zo dagen Nijmegenaren elkaar uit te verduurzamen.

Groene uitdagingen in de regio

De race voor de duurzaamheid kent twaalf thema’s, onder andere: Circulaire Economie, Afval, Water, Energiebesparing en Voedsel. Elke maand staat één thema centraal, deze maand is dat Zorg en Bewegen. Volgend jaar worden de resultaten van iedere challenge gepresenteerd in het Duurzaamheidscafé.

Marco Wolkenfeit van Green Capital Challenges:
“In 2018 met zoveel mogelijk inwoners op naar volledig lokaal opgewekte duurzame energie in en rond Nijmegen.”

Power2Nijmegen!

Kortom, Nijmegen is in groene bloei. Om dat zoveel mogelijk te voeden, is er Power2Nijmegen. Een netwerk waarbinnen bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen, overheden en burgers samenwerken aan ideeën en projecten om Nijmegen een energieneutrale stad te maken. Dit netwerk is op zichzelf ook een estafette: de stuurgroep bestaat uit een jaarlijks wisselende groep vertegenwoordigers uit het deelnemende groene netwerk.

Ook groene power voor uw business?

Power2Nijmegen verbindt projecten en stelt subsidies beschikbaar voor duurzame initiatieven. In aanmerking komen voor een subsidie? Kijk dan op power2nijmegen.nl. Wellicht wordt uw onderneming de 50ste loper van de duurzame estafette!

Houd Green Capital Challenges in de gaten om te kijken aan wie Sanadome het stokje doorgeeft.

Ook interessant

Vijf interessante programma’s en subsidiemogelijkheden (vierde kwartaal 2022)

Gelderland van Morgen: programma tegen voedselverspilling

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail