Netwerk

Begint u een R&D-project in 2018? Vraag voor 30 november WBSO-steun aan!

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is bestemd voor Nederlandse bedrijven die onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten uitvoeren. U kunt als bedrijf financiële ondersteuning aanvragen via de belastingaftrek van uw onderzoekskosten.

De regeling geldt voor ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur en voor technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Bijvoorbeeld…

Een mooi voorbeeld is het Arnhemse recyclingbedrijf Van Houtum, mede dankzij de WBSO ontwikkelde het een milieuvriendelijke methode om drankenkartons te recyclen. “Van hygiënepapier tot handdoek- en toiletrolhouders: circulair ondernemen is een uitgangspunt voor ons”, zegt algemeen directeur Bas Gehlen op Rvo.nl.
Meer aansprekende voorbeelden vindt u op: rvo.nl/actueel/praktijkverhalen

Quickscan WBSO en gratis webinar

Wilt u snel weten of u misschien gebruik kunt maken van de WBSO? Gebruik dan de quickscan op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Op donderdag 9 november van 16.00 tot 16.45 organiseert RVO.nl het gratis webinar ‘Hoe verlaag ik mijn kosten voor R&D?’ Hierin lichten RVO-adviseurs de mogelijkheden van de WBSO toe. Meld u nu aan voor het webinar.

Eenvoudig zelf aanvragen

U kunt eenvoudig zelf WBSO aanvragen. Vanaf nu kunt u een deel van de aanvraag offline voorbereiden. Als u daarbij vragen heeft, helpen de adviseurs van RVO u kosteloos.

Alle informatie vindt u op: Mijn.rvo.nl/wbs

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail