Wageningen Data Competence Center; digital twins; WUR Campus Wageningen Universiteit WUR 100 jaar GreenMetric ranking WUR beste universiteit Nederland, Foods Innovation Center; Seminar Agroproductie in een Circulaire en Biobased Economie, windmolens en zeewier, groene universiteiten; Start-up Wageningen

Wageningen University & Research in top 3 groene universiteiten wereldwijd

GreenMetric Ranking maakte onlangs bekend dat Wageningen University & Research op de derde plaats staat. Daarmee steeg Wageningen 29 plaatsen sinds vorig jaar en is het de duurzaamste universiteit van Nederland. Het thema was dit jaar From policy to action.

Hoge score milieubewust opleiden van volgende generaties

Wageningen University richt zich in het bijzonder op thema’s rond gezonde voeding en leefomgeving. Met bachelor- en masteropleidingen draagt de universiteit bij aan onder andere voedselzekerheid. Met zo’n 40 opleidingen en 10.000 studenten is de universiteit glokaal: kleinschalig en gespecialiseerd maar met meer dan 100 nationaliteiten.
De universiteit scoort in de ranking met name goed op het onderdeel Onderwijs. Hier staat centraal hoe de universiteit volgende generaties opleidt met een duurzame wereldblik.

WUR al vaker toonaangevend op gebied van duurzaamheid

Het is niet voor het eerst dat WUR goed scoort op gebied van duurzaamheid. In 2016 ging WUR aan de leiding bij de Tranparantie Benchmark in verslaglegging over maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid in de categorie universiteiten en kennisinstellingen. In hetzelfde jaar behaalde de WUR de eerste plaats (voor de vierde keer op rij) bij SustainaBul.

Hoe kunnen universiteiten groen scoren?

Naast het thema Onderwijs beoordeelt GreenMetric Ranking universiteiten jaarlijks op ligging en infrastructuur, energie en klimaatverandering, afval en uitstoot, water en vervoer.

GreenMetric Ranking is een initiatief van Universitas Indonesia en beoordeelt sinds 2010 universiteiten wereldwijd. Universitas Indonesia onderzocht dit jaar 516 universiteiten uit 74 landen. In de Overall ranking 2016 kunt u ook de beoordeling van andere universiteiten bekijken.

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail