Von Gahlen ontvangt Parel-award

Von Gahlen wint Parel-award van The Economic Board

Maker van medische beschermingsmiddelen Von Gahlen in Zevenaar is de nieuwe parel van de regio. Op 18 december kregen zij de 3D-geprinte Parel-award uitgereikt door Economic Board-directeur Sigrid Helbig.

‘Von Gahlen is een uitzonderlijk innovatieve onderneming die met haar kennis en kunde in de top zit van de nucleaire geneeskunde. Het is een bedrijf waar we als regio trots op kunnen zijn. Von Gahlen is zeer betrokken bij haar medewerkers en de regio. Samen met hen en haar regionale toeleveranciers zijn ze verantwoordelijk voor aanzienlijke werkgelegenheid’, aldus Sigrid Helbig.

‘Nederland heeft een speciale plek in de keten van de nucleaire geneeskunde. Ik ben er trots op dat wij daar een uithangbord van zijn’

Prachtig momentum

De pareluitreiking is een prachtig momentum. De moderne producent van afschermingsproducten van lood bestaat dit jaar 45 jaar. Sinds de oprichting in 1973 heeft Von Gahlen zich ontwikkeld tot een absolute specialist. Von Gahlen voorziet de keten van nucleaire geneeskunde van betrouwbare producten. Deze overtreffen zelfs de industriële normen en veiligheidsvereisten. De producten van Von Gahlen zijn overal ter wereld te vinden, van kleine containers voor spuiten tot op maat gemaakte Hot Cell-installaties. ‘Nederland heeft een speciale plek in de keten van de nucleaire geneeskunde. Wij zijn er trots op dat we daar een uithangbord van zijn’, aldus Jaap Duiker, die samen met zijn broer Alex de directie vormt.

Relatief onbekend in de regio

Von Gahlen is als regionale Parel relatief onbekend. ‘Wij zijn een redelijk jong bedrijf in een nichemarkt. Het diagnosticeren en genezen door radioactieve straling is in de jaren zeventig opgekomen.’ Net als de academische wereld waar ze voor werkt, is Von Gahlen internationaal gericht. ‘Ons product is heel specifiek en onze klanten zitten over de hele wereld.’ Toch is de regio heel belangrijk voor Von Gahlen. Alex Duiker: ‘Qua productie doen wij alleen het lood. Veel van het andere werk wordt op basis van ons ontwerp uitbesteed bij bedrijven uit Zevenaar en omgeving. We spreken dezelfde taal, hebben dezelfde normen en waarden en streven hetzelfde regionale belang na. Om te zorgen dat we een aantrekkelijke regio blijven, moeten we voor elkaar opkomen.’

Over de Parel-award

De Parel-award gaat naar bedrijven en organisaties die zich volgens The Economic Board onderscheiden. Door interessante innovaties of juist door hun beproefde bedrijfsprocessen.

-> Bekijk hier alle uitgereikte Parel-awards

Ook interessant

De 20e Parel-award van The Economic Board gaat naar EKI en Papierfabriek Nijmegen

Parel van Lifeport: MTSA Technopower

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail