Volta Energy Dragons' Den

Volta Energy krijgt stroom aan aanvragen na televisie-uitzending

Het bedrijf Volta Energy uit Westervoort, dat mobiele zon-aggregaten maakt, was zaterdag te zien in het televisieprogramma Dragons’ Den op NPO1. Ruim 1,2 miljoen kijkers zagen hoe mede-oprichter Roel Bleumer een sterke pitch gaf. Met als resultaat een uniek aanbod: de vijf investeerders staken in totaal een half miljoen euro in het bedrijf. De werkelijkheid bleek anders, maar Bleumer kijkt onverminderd enthousiast terug op het tv-avontuur.

We ontvangen een enorme stroom aan aanvragen, er is amper doorheen te komen. Daar zitten heel wat mooie kansen bij.

Volta Energy Dragons’ Den

“Het is een gekkenhuis”, zegt Roel Bleumer over de dagen na de succesvolle uitzending. “We ontvangen een enorme stroom aan aanvragen, er is amper doorheen te komen. Daar zitten heel wat mooie kansen bij.”

Volta Energy is sinds 2015 bezig met een nieuwe, schone manier van mobiele energievoorziening. Het bedrijf ontwikkelt mobiele aggregaten op zonne-energie voor het gebruik op specifieke locaties zoals bij evenementen en festivals, maar ook voor de bouwsector. De zon-aggregaten kunnen traditionele aggregaten op benzine of diesel vervangen. Het bedrijf, dat de afgelopen jaren meerdere prijzen won, heeft het ministerie van Defensie en de gemeente Arnhem al als klant. In de beginfase kreeg het onder meer hulp van het HAN Centrum van Ondernemerschap en het Improve Programma van Mercator Launch. Vanuit The Economic Board is ondernemer Bleumer in oktober 2018 gekoppeld aan de internationale consultants van Sage Partners.

Hart en ziel

In het programma Dragons’ Den van WNL, dat hier is terug te zien, werden de twee mannen achter het bedrijf, de broers Roel en Luc Bleumer, thuis geïnterviewd. Hun gecombineerde passie voor techniek en duurzaamheid kwam daarbij duidelijk naar voeren. Omdat Luc graag meer op de achtergrond blijft gaf Roel Bleumer daarna de pitch. Daarmee maakte hij indruk op de vijf investeerders. “Ik vind dit heel leuk”, zei een van hen, Michel Perridon. “Ik vind hún ook leuk”, voegde Nikkie Plessen toe. Pieter Schoen was het meest enthousiast. “Dit zijn beroepstechneuten. Hun hart en ziel zit erin.” Hij gaf meteen aan in te willen stappen en uiteindelijk deden de vier anderen ook mee voor ‘een tonnetje de neus’. In ruil voor vijftig procent van de aandelen haalden de broers 500 duizend euro op.

Televisiewerkelijkheid

De televisiewerkelijkheid en de echte werkelijkheid bleken niet hetzelfde te zijn, zo merkten de broers na de uitzending. Vier van de vijf ondernemers haakten uiteindelijk af, onder andere omdat een andere investeerder moest worden uitgekocht. Uiteindelijk bleef alleen Shawn Harris over, die tijdens de uitzending juist het meest op de achtergrond bleef. In ruil voor 400.000 euro heeft zij nu 40 procent van de aandelen.

Roel Bleumer is allerminst verbitterd. “Op het moment dat ze een voor een afhaakten baalden we natuurlijk wel. Maar achteraf is de situatie nu beter dan met alle vijf de investeerders. Niets te nadele van hen, want ze hadden echt wel iets toe kunnen voegen, maar de aandeelhoudersvergaderingen waren dan een kippenhok geworden. Met Shawn Harris hebben we nu iemand die heel veel vertrouwen in ons heeft en met wie we ook een heel goede klik hebben. We voelen ons zeker niet in de steek gelaten door het programma. We wisten bovendien dat dit kon gebeuren, dat was vooraf duidelijk gemeld. Over de hele uitzending, ook de manier waarop het is gemonteerd, zijn we alleen maar positief.”

In de uitzending pitchte Bleumer de plannen voor een grote variant van de aggregaat, met een vermogen van 120 kiloVolt-Ampère. “Die zijn we op dit moment aan het bouwen”, zegt hij. De komende tijd staat in het teken van de storm aan aanvragen na de uitzending. “Uiteindelijk moet deze publiciteit natuurlijk wel iets opleveren, dus staan we iedereen nu te woord. Als ik alle enthousiaste mailtjes lees, dan heb ik enorm veel vertrouwen in alles wat komen gaat.”

Meer over Energy

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail