AI-voor-energie-energiesector-artificial-intelligence

Volg nu de training “AI voor Energie”

Wilt u meer kennis over Artificial Intelligence (AI) opdoen? Of wilt u weten wat de toepassingen van AI in de energiesector zijn? Volg dan de gratis online training “AI voor Energie”. De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) heeft in samenwerking met de Topsector Energie deze training gelanceerd. Met als doel ondernemers in de energiesector bewust maken van de kansen van AI.

AI in de energiesector

Toepassingen in AI ontwikkelen zich in hoog tempo in alle sectoren. Ook in de energiesector groeit de behoefte aan professionals met nieuwe digitale vaardigheden. Kunstmatige intelligentie kan een rol spelen als versneller bij de energietransitie. Momenteel hangen beslissingen rondom de transitie af van beperkte data, voorspellingen en veel belangen van bedrijven, producenten en consumenten. Daarom kan AI ondersteuning bieden door meer data te verzamelen voor vraagstukken en beter rekening te houden met alle belangen. Bovendien liggen er kansen voor AI bij het automatiseren en ondersteunen van energiesystemen. Door AI te gebruiken voor voorspellingen kan er een effectieve planning en optimalisatie gemaakt worden in de energiesystemen. Ook kan AI een bijdrage leveren bij het voorspellen en automatiseren van onderhoud. Zoals het inzetten van drones om windturbines ver op zee te inspecteren. Meer toepassingsmogelijkheden zijn te lezen in het position paper van de Werkgroep Energie en Duurzaamheid.

Inhoud training AI

De online training is gratis en volgt u in eigen tempo. De training bevat elf onderdelen en onthult alle AI-ontwikkelingen in de energiesector. Experts en gebruikers leggen in inspirerende video’s alle basisbegrippen uit zoals algoritmes, AI, machine learning en deep learning. Energieleverancier Vandebron vertelt hoe zij de hoeveelheid windenergie precies kunnen voorspellen. En u ontdekt de voordelen van predictive maintenance op een windmolenpark op zee.

De training duurt in totaal ongeveer drie uur. Aan het einde van de training weet u meer over:

  • Wat kunstmatige intelligentie is
  • Wat de toepassingen van AI in de energiesector zijn
  • De impact van AI op uw werk in de energiebranche
  • De ethische aspecten die een rol spelen
  • En hoe de technologie zich in de toekomst gaat ontwikkelen

Aan het einde van de training ontvangt u een certificaat. De training is te volgen op de website van de NL AIC.

Wilt u meer weten over AI en mogelijkheden in Lifeport? Neem dan contact op met Richard Dobbelmann.

Meer over AI

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail