ambitie slimme duurzaamheid; duurzaamheid in de genen; AtlasInvest Entrepreneurship Grant; corona ondernemers; civic entrepreneurs; duurzame voedselproductie, Duurzaam Overbetuwe; klimaatrapport; duurzame dinsdag; econometer; Jan Terlouw Innovatieprijs 2018; Trouw Duurzame 100, boordevol, Go Voort, Volgroen, City Deal Gelrestad; duurzame wereld

Regio Arnhem – Nijmegen goed vertegenwoordigd in Trouw Duurzame 100

Trouw Duurzame 100 bevat dit jaar bekende gezichten uit de regio Arnhem – Nijmegen. Harriët Tiemens, wethouder Nijmegen, komt zelfs met stip binnen op nummer 5. Andere vertegenwoordigers zijn Pallas Agterberg (#31) en Cathy van Beek (#45).

De Trouw Duurzame 100 is een prestigieuze ranglijst, die 100 Nederlanders in de spotlight zet die het afgelopen jaar veel hebben betekend op het gebied van duurzaamheid.

Arnhem – Nijmegen Trouw Duurzame 100

Nijmegen heeft de eer in 2018 European Green Capital te mogen heten. Harriët Tiemens, wethouder van de gemeente, vliegt met het behalen van de titel Europese Groene Hoofdstad naar de vijfde plek in Trouw Duurzame 100: “Tiemens is op die manier ook een boegbeeld voor al die andere wethouders in Nederland die zich het vuur uit de sloffen lopen om hun gemeente duurzamer te maken.”

Pallas Agterberg, de nummer 31 op de lijst, is directeur strategie bij Alliander. In die positie begeleidt zij de verduurzaming van elektriciteit en het verdwijnen van gas als brandstof bij het netwerkbedrijf. Cathy van Beek, bestuurder van het Radboudumc en ambassadeur Zorg MVO Nederland, wordt beloond met plek nummer 45 in de Trouw Duurzame 100. Mede onder haar leiding werd onder meer de voedselverspilling met een derde teruggebracht en werd er overgestapt op duurzamer geproduceerde uniformen.

Thijs de la Court staat als secretaris van het Gelders Energieakkoord dit jaar op de 93e plek in de ranglijst. Hij werkt onder andere aan de versnellingsagenda duurzaam Gelderland.

Bekijk hier het volledige overzicht

Bron: Trouw.nl, Duurzame 100

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail