Economische gevolgen coronacrisis; University Partner Challenge, Daniël Wigboldus, internationale studenten, SRON Nijmegen, How to negotiate successfully, Shift Happens!, Singularity University, Gerard Meijer, startup accelerator gelderland, circulaire bezig

Meer internationale studenten in Nijmegen, Arnhem en Wageningen

Nijmegen herbergt op dit moment 3356 internationale studenten. Arnhem heeft er ruim 1400 en Wageningen iets over de 2500. Deze aantallen stijgen ieder jaar. Na het afstuderen blijft zo’n 25% een leven lang in Nederland wonen en werken.

Kenniseconomie

Kennis wordt steeds belangrijker in de economie. Ook in onze regio is het zaak om buitenlands talent aan te trekken en te houden. Kennisintensieve bedrijven vestigen zich namelijk graag waar veel aanbod is van hoger opgeleiden.

Daarnaast dragen de studenten via de international classroom bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Hier delen ze hun kennis en ervaring met hun medestudenten. Elk van deze studenten kan zo internationale competenties opdoen.

Bovendien blijken internationale studenten als ze teruggaan naar hun land van herkomst ambassadeurs voor het Nederlandse onderwijs en bedrijfsleven. Ze kunnen economische en diplomatieke deuren openen en zorgen weer voor nieuwe internationale studenten naar Nederlan.

Week van de Internationale Student

Van 13 tot 17 november organiseren hogescholen, universiteiten, gemeenten en Nuffic de week van de Internationale Student. Overal in het land zijn evenementen om het belang van buitenlands talent voor Nederland te laten zien.

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail