VNO-NCW, Techniekdagen 2019; hybride docenten, Arbeidsmarkt, drie techniekdagen, techniekdagen

De Techniekdagen 2019 komen er aan. Daar wil je bij zijn!

We maken tegenwoordig in bijna iedere branche gebruik van techniek. Niet alleen in de hightech maakindustrie, maar ook in bijvoorbeeld de zorg, bouw en ict. Er is steeds meer vraag naar technisch geschoold personeel. De vraag is echter groter dan het aanbod.

We hebben nu én in de toekomst meer mensen in de techniek nodig. Daarom zet VNO-NCW Midden zich samen met bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio in om kinderen zo vroeg mogelijk te enthousiasmeren. Dat doen ze met de techniekdagen 2019.

Kinderen kunnen volop experimenteren

Op iedere techniekdag presenteren zo’n veertig bedrijven uit de regio zich met leuke doe-activiteiten voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Kinderen kunnen bouwen, lassen, programmeren en zelfs opereren op een operatiepop. De techniekdagen zijn zó succesvol dat ze zelfs over de grens, in het Duitse Bocholt, georganiseerd worden. Bocholt is als eerste aan de beurt dit jaar op 21 september 2019 bij beroepscollege Bocholt. Daarna volgt Nijmegen. ROC Nijmegen organiseert de techniekdag al voor de elfde keer en is daarmee een belangrijke partner van het eerste uur. Na Nijmegen volgen Arnhem, De Achterhoek, De Liemers en Oss.

Bredere doelgroep in Arnhem

In Arnhem pakken we net als vorig jaar groots uit. We organiseren de techniekdag Arnhem daar samen met festival Innovate bij De Melkfabriek. Innovate is een Gelders platform voor innovatie. Het festival duurt drie dagen, waarbij 150 innovators de nieuwste technologieën laten zien, zoals auto’s die op waterstof rijden en er is een gaming plein. De publieksdag op zaterdag 5 oktober doen we samen. Innovate richt zich op de iets oudere kinderen tot ongeveer 20 jaar, daarmee trekken we een breed publiek. Dat zie je ook aan de bezoekersaantallen. Op een reguliere techniekdag komen zo’n 5.000 bezoekers. In Arnhem kwamen er vorig jaar 15.000. Dat vraagt ook om nauwe samenwerking met de gemeente”, vertelt Tjerry Verhoeven, Regiomanager VNO-NCW Midden.

Dit artikel verscheen eerder bij onze partner Regio in Bedrijf. Lees daar het volledige interview met Tjerry Verhoeven.

© Olga Heeren, Regio in Bedrijf

Meer over techniek en de Techniekdagen

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail