Subsidieregeling Sport en Innovatie Absolute Cycling

Samenwerking over grenzen heen: Absolute Cycling groeit met Subsidieregeling Sport en Innovatie

Absolute Cycling, supported by The Economic Board, krijgt als een van de eerste subsidie uit de regeling Sport en Innovatie van de provincie Gelderland. Daarmee kan de start-up verder met het ontwikkelen van de geavanceerde fietscomputer Absolute Cycling One.

Gelders gedeputeerde Jan Markink: “Het  project laat zien dat het hier gaat om creativiteit, het leggen van verbindingen en ondernemerschap en draagt zo bij aan de Gelderse werkgelegenheid.” De subsidie wordt verstrekt aan organisaties die een innovatieve bijdrage leveren aan een gezondere leefstijl. Samenwerken met andere partijen is daarbij een van de speerpunten.

Innovatieve fietscomputer door samenwerking

Absolute Cycling breidt in 2019 uit om begin 2020 de meest geavanceerde fietscomputer op de markt te brengen. Hiervoor werkt het bedrijf samen met verschillende partners, waaronder SMA Midden Nederland, Inspiro en Flanders Make.

Oprichter van Absolute Cycling, Harm Giesen, vertelt enthousiast: “Guido Vroemen van SMA Midden Nederland is topsportarts in duursporten. Hij levert ons alle input om de gezondheidsfuncties van de fietscomputer voor 100 procent te benutten. Wat er precies interessant is om te meten, en hoe je dat kunt uitrekenen.” SMA Midden Nederland is een sportmedisch adviescentrum dat zich richt op duursport. Met  expertise in triatlon, wielrennen, hardlopen, zwemmen en schaatsen.

Het Arnhemse Inspiro ontwikkelt embedded systemen en oplossingen in Internet of Things (IoT). Hierover legt Giesen uit: “Bij Inspiro werkt een team van zeven ingenieurs sinds vorig jaar aan verschillende componenten van onze fietscomputer. Hoe gaan we data verzamelen, verzenden, hoe richten we daarvoor een server in, doen we het via het mobiele telefoonnet of via internet. Het is de echte hightech-expertise, die zij leveren.”

Tenslotte is het Belgische Flanders Make, wetenschappelijk onderzoekscentrum voor de maakindustrie, van de partij. “Zij kijken mee vanuit hun wetenschappelijke invalshoek en staan aan de basis van de ontwikkeling van onze innovatieve technologieën .”

Het resultaat wordt een veelzijdige fietscomputer, met een mooi design en intuïtieve bediening. De fietscomputer meet heel nauwkeurig GPS-locaties en fysieke gegevens zoals hartslag en vermogen. Deze kan de wielrenner integreren in de mobiele applicaties Strava en Trainingpeaks. Daarbij is er een ontwikkeling gestart voor de functionaliteit van live voedingsadviezen tijdens het wielrennen.

Over de regeling Sport en Innovatie

Gelderland is een topregio in sport, voeding en gezondheid. Deze sectoren zijn belangrijk voor de Gelderse economie. Daarom stimuleert de provincie ontwikkelingen in deze drie branches. Daarbij zijn cross-overs interessant, net als spin-offs in andere sectoren. De subsidieregeling Sport en Innovatie is in het leven geroepen om een gezonde leefstijl en samenwerking te stimuleren en om nieuwe producten sneller of beter naar de markt te brengen.

Organisaties die werkzaam zijn op het snijvlak van sport, voeding en gezondheid komen in aanmerking. Alleen combinaties van minstens twee onafhankelijke partijen kunnen een aanvraag doen. De provincie stelt 1,8 miljoen euro beschikbaar. Op basis van cofinanciering wordt er per geschikt bevonden aanvraag minimaal 25.000 en maximaal 250.000 euro uitgedeeld.

Ook interessant

Interessante programma’s en subsidiemogelijkheden (tweede kwartaal 2022)

Vijf interessante programma’s en subsidiemogelijkheden (derde kwartaal 2021)

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail