subsidie orion; SMART-regeling COVID-19; Michiel Scheffer; huis der provincie Gelderland, subsidie landbouw; DAW

Subsidie voor Orion en Gelders start-up ecosysteem

Orion is een netwerkorganisatie die ondersteuning en begeleiding biedt aan innovatieve start-ups uit de provincie Gelderland. De netwerkorganisatie bestaat uit de partners ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Radboud Universiteit, HAN University of Applied Sciences, Van Hall Larenstein, Hogeschool Saxion, Rabobank, Kiemt, Generation-E, CIVON en Oost NL.

Samen met haar partners begeleidt Orion jaarlijks driehonderd start-ups in de vroege fase van hun startavontuur. Orion richt zich op start-ups in de sectoren Energie, Creatieve Industrie, Smart Industry, ICT, Maakindustrie en overig (zoals zakelijke dienstverlening, zorg, handel en chemie).

Orion vormt samen met Briskr (Health en Hightech), StartLife (Food) en het Startupfonds Gelderland (fondsvorming) het start-up ecosysteem van Gelderland.

Subsidie

Woensdag 8 juli 2020 hebben de Provinciale Staten van Gelderland besloten dat ze Orion en Startupfonds Gelderland voor de komende vier jaar financieel ondersteunen. Voor Orion komt er 1,6 miljoen euro beschikbaar en voor Startupfonds Gelderland 5,5 miljoen euro. Dat laatste wordt waarschijnlijk verdubbeld door het Rijk.

Hiermee bouwt Orion in de regio Gelderland verder aan een sterke dienstverlening voor innovatieve start-ups: professionele begeleiding, interessante workshops en trainingen, vouchers en leningen. Daarnaast hebben de genoemde partners samen een groot netwerk, waardoor er altijd wel een juiste ingang voor de vraag van de start-up te vinden is.

Meer over start-ups

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail