monitoring klachten ex-coronapatiënten; Stimuleringsregeling E-health Thuis; e-health zorg; chatbot susan

Subsidie mogelijk voor digitale zorg op afstand door corona

Het ministerie van VWS breidt de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) uit met een coronaloket. Daardoor kunnen zorgaanbieders die midden in deze coronapandemie digitale zorg op afstand leveren, in aanmerking komen voor een subsidie. Het gaat om digitale toepassingen voor cliënten of voor hun mantelzorgers.

Door alle coronamaatregelen die nu gelden is het voor zorgaanbieders lastig om voor thuiswonende kwetsbare ouderen of chronisch zieke mensen te zorgen. Ze hebben behoefte aan digitale hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld tablets met beeldzorgapps, apps om een indicatie te stellen of een mantelzorger te ontlasten, medicatiedispensers of telebegeleiding. Daarvoor komt er nu een uitbreiding van de bestaande SET-regeling voor e-healthoplossingen. Die uitbreiding geldt vanaf nu tot het moment dat de coronapandemie geen invloed meer heeft op dit type zorg.

Lees hier meer over coronamaatregelen voor ondernemers

Subsidie 50.000 euro

In totaal is er dit jaar voor de SET-regeling 28 miljoen euro beschikbaar. Hier staan de voorwaarden die gelden om voor de uitgebreide regeling in aanmerking te komen. Een aanvraag indienen is nu al mogelijk en kan hier. Wie goedkeuring krijgt, ontvangt een vast subsidiebedrag van 50.000 euro.

Maximaal 50 procent mag worden ingezet voor de aanschaf en voor lease- en licentiekosten van digitale toepassingen. Ook kan het geld worden gebruikt om een specialist de oplossing te laten implementeren. Er is geen eigen bijdrage nodig. Wanneer de totale kosten lager dan 50.000 euro zijn, vordert de overheid het verschil terug.

Meer over corona

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail