slimopweg

Experimenten van Slimopweg verbeteren bereikbaarheid onderwijs

Meer asfalt alleen lost het probleem niet op van een verstopte infrastructuur. Met het programma Slimopweg zetten hogescholen en universiteiten in Arnhem en Nijmegen in op allerlei nieuwe methoden om bereikbaar te blijven.

Vroeger naar college en praten met de dokter via internet

Op campus Heyendaal begint de Radboud Universiteit met het spreiden van de lestijden, om de verkeersstromen uit te dunnen. Verder doen de campuspartners, naast de RU ook de HAN en Radboudumc, proeven met e-bikes en deelfietsen, een app om carpoolers bij elkaar te brengen en ov-aanbiedingen.

Het Radboudumc is bezig aan een onderzoek naar e-consults. Daarbij heeft de patiënt op afstand contact met een behandelaar en hoeft niet meer langs te komen.

Met deze nieuwe technieken, apps, datagebruik en originele oplossingen boekt de campus flinke vooruitgang. In Nijmegen nam het autoverkeer van medewerkers af met 22%. En het fietsverkeer steeg met 10%.

Gratis sporten in de spits

In Arnhem mogen studenten twee avonden gratis sporten. Precies tijdens de avondspits. Daarnaast zet de HAN de app TwoGo in om carpoolen makkelijker te maken. Ook in Arnhem werden proeven gedaan met de e-bike en de meeste deelnemers zijn enthousiast.

Snelfietsweg Arnhem-Wageningen

Een andere manier om verkeer duurzamer en efficiënter te maken is de aanleg van snelfietsroutes. Ook tussen Arnhem en Wageningen kunt u binnenkort handig op en neer fietsen. De route begint bij hotel de Wereld in Wageningen en loopt via Renkum, dan langs de N225 tot aan de A50. De weg vervolgt langs kasteel Doorwerth en Oosterbeek. In Arnhem komt de weg uit bij het Roermondsplein.

Tussen 23 maart en 5 april kan iedereen een naam voorstellen voor de snelfietsroute tussen Wageningen en Arnhem.

Lees hier hoe u mee kunt doen.

Tot nu toe en hoe gaan we verder?

Op 28 mei is er een slotbijeenkomst van Slimopweg in Arnhem, waar alle resultaten worden gedeeld. Bovendien kunt u meepraten over het vervolg van deze aanpak.

Lees hier meer over de slotbijeenkomst

SLIMopweg is een uitwerking van het landelijke programma Beter Benutten Vervolg voor de provincie Gelderland en de gemeenten Nijmegen en Arnhem.

Ga naar de website van Slimopweg
Lees meer over de samenwerking tussen provincie Gelderland, Arnhem en Nijmegen
TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail