Netwerk

Ruim 1.300 banen erbij in Food, Health en Energy in Oost-Nederland

Deze prognose komt volgens ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland (Oost NV) van de bedrijven zelf die actief zijn in de sectoren Agro-Food, Life Sciences, High Tech, Energie & Milieutechnologie, Maakindustrie en Logistiek. Zij verwachten deze groei voor de komende drie jaar.

182 miljoen investeringen

Naast de uitbreiding van het aantal directe arbeidsplaatsen de komende drie jaar, komt er 182 miljoen euro aan investeringen bij van bedrijven die zich in deze regio vestigen of uitbreiden. De prognose is een reactie op de reeds in gang gezette ontwikkeling met steun van Oost NV. De afgelopen vijf jaar kwamen er al ruim 5.500 banen bij en 935 miljoen euro aan investeringen.

Aantrekken en ondersteunen van internationale bedrijvigheid

Oost NV ondersteunt bedrijven uit Oost-Nederland met het vinden van partners in het buitenland door het organiseren van handelsmissies en internationale evenementen. Inmiddels hebben 130 bedrijven deelgenomen.

Resultaten in de regio van deze activiteiten in 2016

  • 24 nieuwe vestigingen
    waaronder bedrijven uit China, de VS, Duitsland, India en Turkije
  • 11 uitbreidingen
  • 10 samenwerkingsverbanden
  • behoud van 5 bedrijven

Internationalisering in Gelderland

De provincie Gelderland heeft verdere internationalisering hoog in het vaandel staan. Denk aan de onzekere consequenties van BREXIT en de mogelijke gevolgen van beleidsaanpassingen in de VS. De provincie heeft fors ingezet op internationale projecten. Met de huidige prognoses zullen mkb-ondernemers hun internationaliseringsactiviteiten steeds verder kunnen uitbreiden en bovendien wordt er continu geworven voor internationaal opererende bedrijven in deze regio.

Ook interessant

Akte van Oost: deze punten vormen de kracht van Oost-Nederland

Oost-Nederlandse regio’s slaan handen ineen op gebied van AI

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail