resultaten groeiversneller energie; Groeiversneller voor MKB Gelderland

Groeiversneller Energie zorgde voor 115 ton CO2-reductie

De Groeiversneller Energie, een programma van Oost NL, heeft tot nu toe gezorgd voor 115 ton aan CO2-reductie. Dat stelt uitvoerder Oost NL op haar eigen website met een infographic van de resultaten De Groeiversneller Energie 2017 – 2019.

Resultaten Groeiversneller Energie

Resultaten De Groeiversneller Energie 2017 – 2019

In de resultaten staat te lezen dat sinds de start van De Groeiversneller Energie in 2017 er 200 aanvragen zijn gedaan, waarvan er 74 werden toegekend. Voor iets meer dan de helft gingen die vouchers naar projecten rondom zonne-energie. Daarnaast waren er onder andere windenergie-, warmtenet- en opslagprojecten.

115 ton CO2-reductie

Sinds de start van het programma realiseerden de ondersteunde zon- en windenergie-projecten in totaal ongeveer 115 ton CO2-reductie per jaar. Volgens de verwachtingen van Oost NL komt dat getal in alleen het jaar 2023 boven de 300 ton uit. Opvallend is dat het verwachte aandeel van projecten rondom windenergie, in vergelijking met zonne-energieprojecten, dan veel groter is dan nu.

“De Groeiversneller is voor ons onmisbaar geweest om de haalbaarheid van een opwekproject voor hernieuwbare energie te kunnen bepalen”, zegt Roel Henderickx van het Wageningse ValleiEnergie tegen Oost NL. “Het is mooi dat we aanspraak konden maken op een voucher voor de inhuur van een externe adviseur. Hiermee konden we ons project echt versnellen.”

De Groeiversneller Energie

Door De Groeiversneller Energie kunnen Gelderse projecten die een bijdrage leveren aan het opwekken van duurzame energie of de besparing van energie of CO2, rekenen op een financiële duw in de rug. Die bedrijven maken aanspraak op vouchers om extern advies in te huren, met name voor het doorrekenen van businesscases. Of een voucher wordt toegekend beoordeelt Oost NL. De ondersteuning is er niet alleen voor mkb-bedrijven, maar ook voor organisaties met initiatieven om de energietransitie te versnellen of de CO2-uitstoot te reduceren, zoals bewonerscoöperaties.

Meer over De Groeiversneller

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail