Regiosafari

Doe mee aan een RegioSafari in september!

Aan het begin van deze nieuwe bestuursperiode kunnen bestuurders van gemeenten en provincie, raadsleden, kenniswerkers en ondernemers op een bijzondere manier kennismaken met de regio en met elkaar. Op vier dagen in september bieden deelnemende gemeenten een RegioSafari aan. Gaat u mee op ontdekkingstocht langs bekende en minder bekende hotspots?

We hebben het zo ingericht dat iedereen een keuze kan maken voor een of meer dagdelen, dus ik zou zeggen: pick your battle!

Vier safari’s

De RegioSafari-dagen zijn op 5, 13, 20 en 26 september. Elke dag heeft een uniek ochtend- en middagprogramma. Ze vinden alle vier plaats in een ander deel van de regio.

Regio Arnhem Nijmegen coördineert de Regiosafari. Secretaris Henk van den Berg legt uit: “We hebben het zo ingericht dat iedereen een keuze kan maken voor een of meer dagdelen, dus ik zou zeggen: pick your battle! Het is goed om te zien wat er allemaal gebeurt bij je buurman in de regio . En ondertussen is er uitgebreid gelegenheid om contacten te leggen met collega-bestuurders, ondernemers en kennisinstellingen!”

Safari Logo

Overbetuwe en de Lingewaard

Op 5 september gaat de bus vanuit Park Lingezegen naar Elst Centraal, Knoop 38, NEXTgarden en Park 15. Burgemeester van Overbetuwe en lid van The Economic Board Toon van Asseldonk zal u informeren over deze interessante locaties. Dit doet hij samen met wethouder Wijnte Hol.

Ook op deze middag is er een symposium over de energietransitie in de glastuinbouw van Gelderland, waar u welkom bent na de tour.

Aanmelden voor de RegioSafari van 5 september

Arnhem: IPKW,  Rijn IJssel en Papendal

Op 13 september biedt het college van Arnhem u een programma aan. De dag begint op Industriepark Kleefse Waard (IPKW), waar u een presentatie krijgt over de Regionale Investeringsagenda. Daarna is er een rondleiding op IPKW, onder andere langs het Clean Mobility Center en Powerlab . Daarna gaat de bus naar ROC Rijn IJssel waar Economic Boardlid en voorzitter van het college van bestuur Ben Geerdink de innovatie in het beroepsonderwijs bespreekt.

Om 15.30 start het jaarlijkse event van The Economic Board op sportcentrum Papendal. The Economic Board x Papendal biedt een bruisend programma rond topsport, ondernemerschap en cultuur. U kunt zich hier aanmelden voor The Economicboard x Papendal.

Aanmelden voor de RegioSafari van 13 september

Zevenaar, Duiven en Westervoort

Op 20 september kunt u in de ochtend een bezoek brengen aan Businesspark 7-poort, Nathan Systems en Europakade Tolkamer. ’s Middags gaat de reis naar bedrijventerrein Graafstaete, detailhandelscluster Nieuwgraaf en Alliander.

Kijk hier voor informatie en aanmelden

Nijmegen en Beuningen

Op 26 september krijgt u in Nijmegen een programma over de ervaring als European Green Capital 2018. In het ochtendprogramma doet de Safari de gemeente Beuningen aan.

Kijk hier voor informatie en aanmelden

Ook interessant

Belangen van de regio bekend maken in Den Haag, Europa en Duitsland

Groene Metropoolregio, provincie Gelderland en The Economic Board bundelen de krachten

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail