Regionale Monitor 'De impact van de coronacrisis op de economie van de regio Arnhem - Nijmegen - Wageningen'

Op 3 april publiceerde The Economic Board de eerste editie van de Regionale Monitor De impact van de coronacrisis op de economie van de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen. In de monitor wordt gekeken naar (regionale) ontwikkelingen en bespreken we samen met experts de impact van de coronacrisis op de regionale economie en ondernemers. U vindt hieronder alle uitgaven en het inschrijfformulier.

Editie 1: 3 april 2020

In de eerste editie van de Regionale Monitor laten we regionale experts Joris Knoben (hoogleraar Bedrijfseconomie Radboud Universiteit), Antoine Driessen (directievoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen) en Enny van de Velden (boardlid en CCO en directievoorzitter CCV Group) aan het woord over hun visie op de impact van de coronacrisis op de economie van de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen.

Bernard de Graaf (voorzitter bestuur VNO-NCW Midden regio Arnhem – Nijmegen), Rikus Wolbers (directeur Novio Tech Campus) en Kevin Rijke (directeur IPKW), vertellen welke effecten van de coronacrisis zij nu al zien in hun netwerk.

Tot slot werpen we een blik op daadwerkelijke cijfers. Om een beeld te kunnen schetsen van de omvang en impact van de problemen bij regionale ondernemers, vroegen wij een aantal regiogemeenten hoeveel aanvragen voor (financiële) ondersteuning zij tot op heden hebben ontvangen.

Artikelen uit de eerste Regionale Monitor

Editie 2: 17 april 2020

In de tweede editie van de Regionale Monitor laten we regionale experts en ingewijden Jan van Dellen (boardlid en wethouder gemeente Arnhem), Henk Dekker (voorzitter ondernemersvereniging Lindus), Joris Knoben (hoogleraar Bedrijfseconomie Radboud Universiteit) en Antoine Driessen (directievoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen) aan het woord over hun visie op de impact van de coronacrisis op de economie van de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen.

Daarnaast kijken we met Chris Doomernik (Health Valley), Luc Kikkert (Kiemt) en Willem Kuijsten (Regio Foodvalley), en de civic entrepreneurs John van Sambeek en Jeroen Herremans van de iconische clusters Health, Hightech, Food en Energy, naar de gevolgen van de coronacrisis op de speersectoren Food, Health en Energy.

Tot slot werpen we in samenwerking met de regiogemeenten een blik op de cijfers: Hoeveel aanvragen voor ondersteuning hebben zij tot op heden ontvangen? En welke signalen vangen zij op?

Editie 3: 7 mei 2020

In de derde editie van de Regionale Monitor laten we regionale experts en ingewijden Monique Esselbrugge (boardlid en wethouder gemeente Nijmegen), Toni Iñiguez Najdanovski (voorzitter ondernemersvereniging OKA), Joris Knoben (hoogleraar Bedrijfseconomie Radboud Universiteit) en Herre Dijkema (Directeur Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen) aan het woord over hun visie op de impact van de coronacrisis op de economie van de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen.

Daarnaast kijken we met Marco Timmers (Byondis), Rutger Jan Pessers (ENGIE) en Peter Bakker (Greenport Arnhem Nijmegen) naar de gevolgen van de coronacrisis op de speersectoren Food, Health en Energy.

Tot slot werpen we in samenwerking met de regiogemeenten een blik op de cijfers: Hoeveel aanvragen voor ondersteuning hebben zij tot op heden ontvangen? En welke signalen vangen zij op?

Editie 4

Editie 4 van de monitor verschijnt rond 4 juni 2020. U kunt zich hiernaast inschrijven.

Inschrijven voor de Regionale Monitor

* verplicht
Wilt u zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief? *

Meer over corona

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail