recycling

4PET RECYCLING en Waterschap Rijn en IJssel houden op 2 juni open dag in Duiven

4PET RECYCLING verhuisde onlangs naar het Duivense recycle-terrein InnoFase. Het bedrijf werkt nauw samen met Waterschap Rijn en IJssel voor de energievoorziening en meer. Hoe dat er uitziet, kunt u zelf bekijken op zaterdag 2 juni!

Schaaltjes gaan cradle-to-cradle

4PET recyclet zo’n 750 miljoen PET-flesjes per jaar. Ook ontwikkelde het een manier om op grote schaal PET-trays te recyclen. Het gaat hierbij om schaaltjes en bakjes voor vlees, groente en fruit die apart worden ingezameld als plastic afval. Vanaf juli 2018 gaat het bedrijf in de lijn Retray als een van de eersten in de wereld de schaaltjes verwerken op een Cradle to Cradle-manier.

Wat er allemaal kan met rioolwater

Het Waterschap Rijn en IJssel is een andere deelnemer op InnoFase en levert gezuiverd rioolwater als koelwater aan 4PET. Anders had 4PET een koeltoren moeten bouwen, die zou draaien op elektriciteit. Daarnaast produceert het waterschap biogas uit zuiveringsslib, ook dat gebruikt het recyclingbedrijf.

Afvalverwerker AVR, die ook op het terrein zit, levert warmte en stroom aan 4PET. AVR zet afval om in energie: in de vorm van elektriciteit aan het net en in de vorm van warmte aan de stadsverwarmingsnetwerken in Duiven en Westervoort.

Door deze samenwerking kan 4PET helemaal draaien op duurzame energie.

→ Lees ook: Regio Arnhem – Nijmegen genomineerd als meest vooruitstrevende circulaire regio van Nederland.

Open dag

Op de open dag kunt u op het terrein zien hoe de zuivering in z’n werk gaat en de plasticverwerking volgen.

Locatie: bedrijventerrein InnoFase, Roelofshoeveweg 4 in Duiven.
Tijd: van 10.00 tot 16.00
Programma: bekijk het programma in PDF

InnoFase

Synergiepark InnoFase is een bedrijvenpark in Duiven voor ondernemingen in de circulaire economie. Het ligt aan de A12 en is 60 hectare groot.
Het bedrijvenpark zorgt er samen met Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en de Aam en Merm in Elst voor dat onze regio opvalt als voorloper in de circulaire economie!

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail