De kunst van samen één verhaal vertellen

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we met bestuurders, ondernemers en wetenschappers terug op 2017 en vooruit naar 2018. Met Pieter de Boer van VNO-NCW zoomen we in op de belangen van ondernemers in de regio.

“De Hannover Messe, dat was zeker één van de hoogtepunten in 2017. The Economic Board nodigde regionale ondernemers uit om mee te gaan naar de grootste technologiebeurs ter wereld. We hebben de regio laten zien op het Holland Paviljoen en kennisgemaakt met collega’s in het Duitse grensgebied. Daar moeten we in 2018 als regio gewoon staan!

Zéér interessante regio

Een ander hoogtepunt vond ik het onderzoek naar digitale bereikbaarheid van de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen, waar ik zelf ook aan meewerkte. We wisten als regio niet goed hoe het gesteld was en digitale bereikbaarheid is een belangrijk aspect voor bedrijven om zich hier te vestigen. Wat bleek? Het is hier perfect geregeld. We zijn direct gekoppeld aan de Amsterdam Hub, hét internetknooppunt van de wereld. Dat maakt ons samen met de Informatica faculteit van de Radboud Universiteit én datacentra een superinteressante regio om te ondernemen. Het is jammer dat niet veel bedrijven dat weten, maar daar gaat The Economic Board nu werk van maken.

Lees hier meer over het project Digitale bereikbaarheid met de ambitie om de regio Arnhem – Nijmegen wereldwijd toonaangevend te maken met Datascience-projecten op het gebied van Food, Health, Energy.

Hardop hetzelfde verhaal vertellen

In de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen hebben we gezamenlijke doelen. Het zou goed zijn als we hierop ook gezamenlijk acteren. Het is krachtiger om namens de regio één verhaal te vertellen op een symposium dan met tien verschillende bedrijven en overheden te spreken over je eigen doelen. The Economic Board speelt hier een belangrijke rol in. Trek ondernemers, provincies, gemeenten kennisinstellingen, VNO-NCW bij elkaar, zodat we hardop hetzelfde verhaal vertellen. Of het nou gaat om de digitale bereikbaarheid, het doortrekken van de ICE-trein of de Hannover Messe. Onze regio heeft net zoveel te bieden als I Amsterdam en Brainport Eindhoven. Die plaats moeten we claimen.”

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail