Peeze genomineerd Koning Willem I Prijs

Koffiebranderij Peeze genomineerd voor Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

Vanmiddag is bekend geworden welke twaalf Nederlandse ondernemers kans maken op de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam ondernemerschap. Het nomination event vond plaats op de Wagingen University & Research. Een van de genomineerde is de Arnhemse koffiebranderij Peeze. 

Tijdens het evenement, waar ook The Economic Board-directeur Sigrid Helbig sprak, werden twaalf duurzame ondernemingen in het zonnetje gezet op het Wisdom & Wonder Paviljoen van de Wageningen University & Research. De genomineerden zijn Omrin uit Leeuwarden, Koninklijke Auping B.V. uit Deventer, Koffiebranderij G. Peeze B.V. uit Arnhem, Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. uit Bolsward, Eosta uit Waddinxveen, EcoChain Technologies B.V. uit Amsterdam, Hoeksche Hoeve B.V. uit ’s-Gravendeel, DSM-Niaga uit Geleen, Ter Laak Orchids uit Wateringen, De Verspillingsfabriek uit Veghel, ORTEC uit Zoetermeer en Mud Jeans International B.V. uit Almere. Zij ontvingen uit de handen van de kinderen Fulco en Chahrazad, ambassadeurs van de VN-campagne 17 doelen die je deelt, het nominatiecertificaat.

Peeze genomineerd Koning Willem I Prijs

Koffiebranderij Peeze is door The Economic Board aangewezen als een van de parels van de regio: Een biobased koffiecupje dat met het groenafval mee kan omdat het composteerbaar is. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Koffiebranderij Peeze uit Arnhem en zijn partners slaagden er na 2,5 jaar experimenteren in om een alternatief voor het aluminium of plastic koffiecupje op de markt te brengen dat goed in een Nespresso-apparaat past.

De bekendmaking van de genomineerden werd omlijst door een programma met verschillende keynotes. Hierin benadrukten sprekers Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board, Rens Buchwaldt, lid van raad van bestuur Wageningen University & Research en Ruud Koornstra, Energiecommissaris van Nederland, het belang en de toekomst van duurzaam ondernemerschap. Anne-Marie Rakhorst, ondernemer en eigenaar van duurzaamheid.nl, voerde voorafgaand aan de bekendmaking een vraaggesprek met de kinderen Fulco en Chahrazad over ‘17 doelen die je deelt’.

De bekendmaking van de winnaar vindt op 28 mei plaats in European Green Capital Nijmegen. Eerder wonnen Koppert Cress uit Monster (2016), Coöperatie TexelEnergie U.A. uit Oudeschild (2014) en Normteq uit Hengelo (2012) de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Ook interessant:

NXP wint met Koning Willem I-prijs ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’

Koningin Máxima bezoekt Von Gahlen in Zevenaar

Von Gahlen profiteert nog altijd van winnen Koning Willem I Prijs

Von Gahlen wint Koning Willem I Prijs in de categorie mkb

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail