Uitreiking Parel-award Food and Cognition

Eerste parel van 2019 voor onderzoeksprogramma Food and Cognition

De eerste parel van 2019 gaat naar onderzoeksprogramma Food and Cognition. Op 10 januari kregen zij de 3D-geprinte Parel-award uitgereikt door The Economic Board-directeur Sigrid Helbig.

Het Food and Cognition-programma is een inspirerend voorbeeld hoe cross-overs tussen sectoren, in dit geval Food en Health, leiden tot nieuwe inzichten en verbindingen. Het (regionale) bedrijfsleven kan meevaren op de internationale bekendheid en kennis van de onderzoeksinstellingen, zoals het Donders Instituut. De kennisinstellingen kunnen daarentegen weer gebruik maken van de praktijkervaring van het bedrijfsleven“, aldus Sigrid Helbig.

Meer weten over de Parels van de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen? Kijkt u dan hier.

Parel-award Food and Cognition

De parel is erg welkom om het onderzoeksprogramma verder te profileren. Esther Aarts, inhoudelijk coördinator van het programma licht toe: “Onze ambitie is om binnen Food and Cognition met meer partijen te gaan samenwerken. Daarnaast vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk organisaties van onze kennis kunnen profiteren.” Het Food and Cognition-programma onderzoekt hoe voeding ons brein beïnvloedt. Andersom wordt de invloed van onze hersenen op de keuzes die we maken voor gezonde versus ongezonde voeding onderzocht.

Onze ambitie is om binnen Food and Cognition met meer partijen te gaan samenwerken. Daarnaast vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk organisaties van onze kennis kunnen profiteren.

Food and Cognition is een programma van de Radboud Universiteit, Radboudumc, Wageningen University & Research, Donders Instituut en het Max Planck Instituut en valt onder het overkoepelende Healthy Brain-programma. Er wordt ook intensief samengewerkt met gerenommeerde onderzoeksinstellingen, zoals de Universiteit Twente (UT). Esther Aarts en mede-initiatiefnemer Thea van Kemenade (Radboud Innovation) hebben behalve een veertigtal onderzoeksafdelingen ook een groot aantal bedrijfspartijen betrokken in de vormgeving van het programma. “Het programma brengt de industrie en onderzoekers samen om gezamenlijk tot innovaties te komen, bijvoorbeeld op het gebied van voeding en veroudering. Bedrijven kunnen waardevolle input leveren voor de onderzoeken, zodat de bedrijven ook echt wat aan de resultaten hebben. Bijkomend voordeel is dat ze straks als eerste toegang hebben tot de resultaten.”

Twaalfde Parel

Het is de twaalfde keer dat de Parel-award wordt uitgereikt. De andere Parels zijn gewonnen door Von Gahlen, Koffiebranderij Peeze, TropIQ Health Science, Plant-e, KraftHeinz Company, ParkinsonNet, Allego, Stichting Diverzio, Slim Opgewerkt en Sportcentrum Papendal. De Parel-award gaat naar bedrijven en organisaties die zich volgens The Economic Board onderscheiden door interessante innovaties of juist door hun beproefde bedrijfsprocessen.

Foto van links naar rechts: Sigrid Helbig (directeur The Economic Board), Esther Aarts (programmacoördinator Donders Instituut), Thea van Kemenade (Radboud Innovation), Kees de Graaf (Wageningen University & Research) en Peter Hagoort (initiator Food and Cognition-programma en directeur Donders Instituut en Max Planck Instituut)

Over de Parel-award

Met enige regelmaat selecteert The Economic Board samen met stakeholders en partners uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen drie toonaangevende bedrijven. Zij zijn vooruitstrevend, innovatief en buitengewoon duurzaam en dragen bij aan de topsectoren Food, Health en Energy. In het overzicht vindt u alle Parels uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen.

Lees meer over parel Food and Cognition

Ook interessant

De 20e Parel-award van The Economic Board gaat naar EKI en Papierfabriek Nijmegen

Parel van Lifeport: MTSA Technopower

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail