De drie nieuwe Parels van de regio zijn: Von Gahlen, Food and Cognition en HyGear

Eind 2018 en begin 2019 heeft The Economic Board samen met haar partners weer drie nieuwe pareltjes uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen de Parel-award uitgereikt. De Parel-award is een erkenning voor bijzonder duurzame en innovatieve bedrijven in de sectoren Food, Health en Energy. De eer viel ten deel aan Von Gahlen, Food and Cogntion en HyGear.

Parel Von Gahlen

Zowel vanuit de Liemerse ondernemersvereniging Lindus als vanuit de gemeente Zevenaar is Von Gahlen aangedragen als parel van de regio. Het betreft een uitzonderlijk innovatieve onderneming die met haar kennis en kunde in de top zit van de nucleaire geneeskunde. Het is een bedrijf waar we als regio trots op kunnen zijn, maar deze parel is binnen de regio nog relatief onbekend.

“You have a very talented group of people”, vertelde een klant onlangs. Dat maakt ons trots

Daarnaast is het een mooi momentum: het familiebedrijf viert dit jaar haar 45-jarig bestaan. Het bedrijf is zeer betrokken bij haar medewerkers en de regio. Samen met haar regionale toeleveranciers zijn ze verantwoordelijk voor aanzienlijke werkgelegenheid.

Von Gahlen kreeg daarom op 19 december de Parel-award uitgereikt.

Lees hier meer over Parel Von Gahlen

Parel HyGear

The Economic Board vroeg ondernemersverenigingen wie zij nu echt een parel van de regio vinden. Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) droeg HyGear voor. HyGear levert een belangrijke bijdrage aan de energietransitie door bedrijven en organisaties te helpen hun energiegebruik te verminderen en over te stappen op hernieuwbare energiebronnen, zoals waterstof.

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar haar zichtbaarheid vergroot door een geheel nieuw pand te realiseren op Industriepark Kleefse Waard en vormt daarmee letterlijk het visitekaartje van het energiecluster op de toegangsweg naar Arnhem.

Het waterstofwereldje rondom Nijmegen en Arnhem is heel sterk. We doen veel samen met andere regionale partijen en leveranciers zoals MTSA, HyET en Hymove.

HyGear ontving daarom op tijdens de Kamerledenbijeenkomst op IPKW op 7 december 2018 de Parel-award van de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen uit handen van The Economic Board-directeur Sigrid Helbig.

Lees hier meer over Parel HyGear

Food and Cognition

Het Food and Cognition-project is geïnitieerd door zeer gerenommeerde onderzoeksinstellingen. Dit project is een inspirerend voorbeeld hoe cross-overs tussen sectoren, in dit geval Food en Health, leiden tot nieuwe inzichten en verbindingen. De betrokken instellingen in het project genieten reeds internationale bekendheid. In het project wordt nauw samengewerkt met het regionale bedrijfsleven. De voordelen van deze samenwerking zijn zowel voor het bedrijfsleven als de kennisinstellingen talrijk.

Zo kan het bedrijfsleven meevaren op de internationale bekendheid en kennis van de onderzoeksinstellingen zoals het Donders Instituut. De kennisinstellingen kunnen daarentegen weer gebruik maken van de praktijkervaring van het bedrijfsleven. Laat dit project een voorbeeld en inspiratie zijn voor regionale instellingen om meer multidisciplinair samen te werken.

Het is nu al baanbrekend dát we samenwerken

Programmacoördinator Esther Aarts ontving daarom op 10 januari de Parel-award voor het onderzoeksprogramma Food and Cognition.

Lees hier meer over Parel Food and Cognition

Al onze Parels

TwitterLinkedInEmail
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail