cluster health, hightech, food 2021; John Baekelmans; imec OnePlanet; Beslissing OnePlanet

OnePlanet en i3B gaan samen verder

Stichting OnePlanet Research Center en i3B, beide partners van The Economic Board, slaan de handen ineen en gaan samen verder. De fusie is tot stand gekomen in samenspraak met i3B participanten, de Raad van Toezicht en OnePlanet Research Center. Het doel van de fusie? Meer waarde toevoegen aan het netwerk en haar participanten.

Het mkb-programma van OnePlanet Research Center en de project- en netwerkactiviteiten van i3B raken elkaar op veel vlakken. Dit vormt een mooie basis om de research- en developmentcapaciteit te versterken en de impact van het netwerk te vergroten. De besturen en directies van beide partijen hebben daarom besloten om per 1 juli 2020 samen verder te gaan onder de naam OnePlanet.

Samen sterker

OnePlanet Research Center is een samenwerkingsverband van nanotechnologie-instituut imec, Wageningen University & Research, Radboud Universiteit en Radboudumc en wordt ondersteund door de provincie Gelderland. OnePlanet bundelt de kennis van deze partners op het gebied van voeding, gezondheid, landbouw, milieu, klimaat en microchiptechnologie. Met het mkb-programma van de organisatie – en de netwerkontwikkeling die daarmee gepaard gaat – streeft OnePlanet Research Center naar actieve samenwerkingen met het mkb.

i3B staat voor ICT for Brain, Body and Behaviour. Het is een verband tussen hightechmidden- en kleinbedrijven en kennisinstellingen die zich inzetten voor onderzoek en (bedrijfs)ontwikkeling. Dit dient als broedplaats voor nieuwe inzichten en technische doorbraken voor innovatieve producten. Dit wordt onder andere gedaan door middel van project- en netwerkactiviteiten die i3B uitvoert.

Meer over OnePlanet

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail