Noldus IT nieuwe Parel van de regio Arnhem - Nijmegen - Wageningen

Noldus IT is de nieuw parel van de regio. Op 25 november 2019 kreeg oprichter Lucas Noldus de 3D-geprinte Parel-award uitgereikt door The Economic Board directeur Sigrid Helbig. Het bedrijf werd voorgedragen door partner i3B, clusterorganisatie van ICT-bedrijven en kennisinstituten die zich bezig houden met Brain, Body and Behavior.

“Noldus IT is in dertig jaar uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van gedragsonderzoek. Als IT-specialist leveren zij met data een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van mensen- en dierenwelzijn. Een lichtend voorbeeld van missiegedreven innovaties. Het bedrijf is begaan met de omgeving en een mooi uithangbord voor de regio op het gebied van kunstmatige intelligentie”, aldus Sigrid Helbig.

Lees hier meer over Noldus IT als Parel van de regio

Hoge waarde voor de maatschappij

Noldus IT wint Parel-award

Lucas Noldus ontving de Parel-award uit handen van Sigrid Helbig. Dennis Gudden, wethouder Wageningen, was ook aanwezig.

Noldus IT ontwikkelt en levert wereldwijd meet- en analysesystemen voor gedragsonderzoek. “We ontwikkelen producten die van hoge waarde zijn voor de maatschappij, omdat ze bijvoorbeeld helpen nieuwe geneesmiddelen te vinden, medische diagnoses en therapieën te onderzoeken of om educatieve systemen te verbeteren. Ook het verhogen van dierenwelzijn en het verbeteren van de veiligheid van werkomgevingen hoort daarbij”, aldus oprichter Lucas Noldus.

Het bedrijf verscheept software, hardware en videosystemen over de hele wereld om geavanceerde observatie- en usabilitylabs in te richten. Afnemers worden getraind met de systemen te werken om daarmee zelf onderzoek te doen. Daarnaast levert Noldus adviesdiensten voor het doen van onderzoek.

We ontwikkelen producten die van hoge waarde zijn voor de maatschappij. Bijvoorbeeld om nieuwe geneesmiddelen te vinden, medische diagnoses en therapieën te onderzoeken of om educatieve systemen te verbeteren.

Multinational-in-het-klein

“Als IT-specialist levert Noldus met data een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van mensen- en dierenwelzijn”

Het bedrijf telt meer dan 10.000 universiteiten, overheidsinstellingen en bedrijven tot klant. Omdat het grootste gedeelte daarvan in het buitenland gevestigd is, werkt Noldus IT veelal internationaal. Meer dan 95 procent van de omzet wordt gemaakt buiten Nederland. Dat maakt het bedrijf volgens eigen zeggen tot een multinational-in-het-klein.

Hoewel het bedrijf wereldwijd actief is, kiest het er bewust voor het hoofdkantoor in Wageningen te houden. Lucas Noldus: “We hebben een nauwe band met alle kenniseenheden binnen de Wageningen University & Research (WUR) en andere regionale partners.” Begaan met de directe omgeving heeft Noldus IT zich aangesloten bij Stichting Wageningen Werkt Duurzaam om mede invulling te geven aan haar ambitie klimaatneutraal, groen en circulair te werken. Onlangs is Noldus IT uitgeroepen tot energiezuinigste bedrijf in Wageningen.

Wethouder van de gemeente Wageningen, Dennis Gudden, was ook aanwezig bij de uitreiking. Hij liet weten dat de gemeente Wageningen trots is op Noldus IT en het feit dat het bedrijf al dertig jaar in de gemeente gevestigd is: “Ze doen onderzoek naar de interactie tussen mens en dier, en techniek. Hoe gaan we hiermee om in de toekomst waarin techniek een steeds grotere rol speelt? Hoe reageren we daar nu op als mensen en hoe reageren dieren? Hoe kunnen we dit verder verbeteren en versterken in de toekomst? Dat is waar Noldus zich mee bezighoudt, vanuit Wageningen, en daar zijn we echt trots op.”

Veertiende keer

Het is de veertiende keer dat de Parel-award wordt uitgereikt. De andere Parels werden gewonnen door Koffiebranderij Peeze, TropIQ Health Science, Plant-e, KraftHeinz Company, ParkinsonNet, Allego, Stichting Diverzio, Slim Opgewerkt, Sportcentrum Papendal, Hygear, Food and Cognition, Von Gahlen en Barenbrug.

De Parel-award gaat naar bedrijven en organisaties die zich volgens The Economic Board onderscheiden door interessante innovaties of juist door hun beproefde bedrijfsprocessen.

Meer weten over de Parel-award en de eerdere winnaars? Kijk hier.

Meer over de Parel-award

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail