groeiversneller food; Byondis; Nationale Zorginnovatieprijs 2019. innovatieland

De Nationale Zorginnovatieprijs helpt start-ups opschalen

Heeft u een innovatief zorgproduct ontwikkeld? En wilt u uw markt vergroten of het product verder verbeteren? Dan is het te overwegen om u in te schrijven voor de vierde editie van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019. Deze wordt in maart 2019 uitgereikt door Health~Holland. De winnaar maakt kans op € 15.000, krijgt professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie en toegang tot een waardevol netwerk.

Nationale Zorginnovatieprijs logo

‘Met de Nationale Zorginnovatieprijs s willen we start-ups – organisaties die al een product op de markt hebben gebracht – verder helpen’, aldus organisator Stephanie van Oorschot van Health~Holland. ‘De producten moeten als doel hebben de zorg te verbeteren, zoals de winnaars van vorig jaar.’

In 2018 won CRDL de vakjuryprijs en sleepte Abena Nova de publieksprijs in de wacht. De CRDL is een soort klankschaal die een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt voor mensen die moeite hebben met communicatie. Abena Nova biedt incontinentiemateriaal met sensortechnologie. Deze techniek meet vochtigheid, waardoor onnodige (nacht)verschoningen en lekkages te voorkomen zijn.

Nationale Zorginnovatieprijs winnaars 2018

Winnaars 2018

Wat zijn de criteria?

Om voor de Nationale Zorginnovatieprijs in aanmerking te komen zijn de volgende criteria bepalend:
• haalbaarheid; gebruiken zorginstanties het product?
• schaalbaarheid; zal het gebruik van het product door zorgorganisaties toenemen?
• toekomstbestendigheid; sluit het product aan bij de trends in de zorg, zoals extramuralisatie en digitalisering;
• het product heeft toegevoegde waarde voor de patiënt;
• het product heeft toegevoegde waarde voor de zorgverlener.

‘Het meest bepalend zijn de laatste twee criteria, en dan met name de balans daartussen’, aldus Van Oorschot.

Waardevol platform

De winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs worden op 14 maart 2019 bekend gemaakt tijdens het Health Valley Event in Nijmegen. Van Oorschot: ‘De tien finalisten krijgen daar een unieke kans om hun verhaal te vertellen en zichzelf te laten zien aan alle aanwezigen.’  Tevens ontmoeten de inzenders een waardevol platform, onder andere met andere start-ups en zorginstellingen. ‘Zij inspireren en helpen elkaar om verder te komen met hun innovaties.’ Na deze presentaties zijn er twee prijzen te verdelen: ten eerste de publieksprijs ter waarde van € 5.000. Waarna de vakjury, uit vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven, de wetenschap en zorgorganisaties, € 10.000 uitlooft aan de nummer 1.

Kans maken

Finalist wordt je niet zomaar. De negen regionale partners, waar (een selectie) van de inzenders hun innovatie eerder mogen pitchen, kiezen de finalisten. Innovatieplatform Vita Valley kiest de tiende finalist. ‘Dus als je in de regio niet gekozen bent, heb je altijd nog een kans.’

Wilt u ook kans maken? Schrijf u dan in voor 1 januari 2019.

Ook interessant

Nijmeegse PharmaCytics werkt mee aan nieuw soort antibiotica

De Arnhemse Mondmaskerfabriek is gecertificeerd en kan nu écht van start

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail