MKB!DEE

Online learning tool van Von Gahlen wint beste MKB!DEE

Parel-awardwinnaar Von Gahlen ontvangt 200.000 euro subsidie voor Learning on the fly, een unieke online learning tool. De tool is bedoeld om de – vaak erg specifieke – technische kennis tussen medewerkers eenvoudiger over te kunnen dragen. Staatssecretaris Mona Keizer van Economische Zaken en Klimaat reikte de prijs, behorende bij het programma MKB!DEE, uit.

Von Gahlen werd in 1973 opgericht in Zevenaar en is inmiddels uitgegroeid tot internationaal marktleider in het produceren van medische beschermingsmiddelen. Het bedrijf produceert onder andere hot cells, radiofarmaceutische verpakkingen en loodcomponenten. Deze producten worden gebruikt binnen de nucleaire geneeskunde, radiotherapie en farmaceutische industrie.

We hebben veel geïnvesteerd in de groep mensen die het product samen met ons ontwikkelen en bouwen.  Kennis is onze kracht.

Complexe kennis

De benodigde technische kennis bij medewerkers van Von Gahlen is vaak erg specifiek, waardoor zij veel tijd nodig hebben om die kennis eigen te maken. De bedrijven Von Gahlen, Selmers en Groba bleken, afzonderlijk van elkaar, al enige tijd op zoek te zijn naar manieren om medewerkers hierbij te helpen. Door de krachten te bundelen werd het idee van Learning on the fly geboren. Volgens managing director Jaap Duiker van Von Gahlen biedt het platform mogelijkheden om kennis en vaardigheden te delen en op te slaan. Iedere medewerker heeft straks een eigen digitale leerkluis waarin staat welke trainingen een medewerker heeft gevolgd en welke kennis diegene bezit.

Mede-directeur Alex Duiker zei eerder tegen The Economic Board: “Ons product is in de loop der jaren steeds complexer geworden. We hebben veel geïnvesteerd in de groep mensen die het product samen met ons ontwikkelen en bouwen. Zo geven we de transitie gezamenlijk vorm. Kennis is onze kracht. Dat zien ook onze klanten. “You have a very talented group of people”, vertelde een klant onlangs. Dat maakt ons trots.”

Ontwikkeling medewerkers

MKB!DEE, onderdeel van het programma Leven Lang Ontwikkelen, prikkelt ondernemers om werkende oplossingen te bedenken voor belemmeringen en obstakels waar zij tegenaan lopen. Learning on the fly is daar een mooi voorbeeld van. Het idee was één van de 190 inzendingen, waarvan uiteindelijk 47 aanmeldingen subsidie ontvingen. In januari 2020 gaat de ontwikkeling van het platform van start.

Meer over mkb

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail